Tippek és Trükkök

Dátum: 2014-05-25 | írta: Zehy

3

Az iPhone és a hard reset

iCentre

Néha előfordul, hogy az iPhone furcsa, ám egyáltalán nem veszélyes hibákat produkál. Ennek a megoldása sokszor egy könnyen és hibamentesen elvégezhető hard reset

, melyet a hozzánk beérkező naponta felmerülő kérdésekre rutinból sokszor rá is mondunk.

A meglepetés ott jön, amikor visszakérdeztek, hogy mi az, hiszen még sosem hallottátok az iPhone hard reset kifejezést. Íme a megfejtés:

A Home- és a Power-gomb egyszerre, hosszan tartó lenyomásával, kb. 10 másodpercig, az almalogó felvillanásáig tartva elérhetjük a készülék újraindítását, mely bizonyos szoftverproblémákra nyújthat hathatós megoldást. Ilyenkor az iPhone-t alaphelyzetbe tesszük, a memóriát “nullázzuk”, a használatban lévő programokat kikapcsoljuk (a háttérben működőeket is!)…

Az iPhone hard reset újraindítja a telefont, míg a ki- és bekapcsolás egyfajta hibernációs mód (mint a laptopoknál), nem teljes újrabootolás.


UPDATE

Az iPhone 7 megjelenésével kicsit változott a dolog, itt nem a fenti módszer, hanem a Power-gomb és a lefele hangerő-gomb egyszerre nyomása lesz a megoldás.


Érdemes tehát megpróbálni, ha szeretett eszközünk furcsa, eddig nem észlelt problémákat produkál. Ilyen lehet például a mostanában sokaknál jelentkező valamilyen aktivitást jelző kis ikon felbukkanása, melyet semmilyen módszerrel nem sikerül eltüntetni a status bar-ról.

2014-05-25 20.07.48

Hiába kapcsoljuk le a háttérben futó programokat, hiába jelentkezünk ki mindenhonnan, az ikon csak forog tovább… Ennél az esetnél is segít a hard reset, azonnal megszűnik a bosszantó hiba. Próbáljátok ki!

További hasznos cikkek a témában:

Címkék: • Pétervári Csaba

  Attól függetlenül hogy nekem is Iphone SE-m van kicsit viccesnek találom hogy egy prémium terméknél főleg ha be van lakva csináljak egy hard resetet nem biztos hogy ennek igy kéne müködni 🙂

  • Miért lenne vicces? Mi köze ennek a belakáshoz? Ezt most nem nagyon értem.

   • Fehér Zsolt

    Szerintem csak az androidos véna szól belőle, ott a hardreset= teljes adat törlés. 😕 Na az iPhon-nál ez nem így van. 🤗

Vissza a tetejére ↑