Tippek és Trükkök itunes-main

Dátum: 2015-01-02 | írta: Mesos

12

iTunes-trükkök: Csengőhang egyszerűen

iCentre

Igen, már sokszor irtunk a témáról, mégis sokan kérdezgetnek még mindig, vagy egyszerűen csak nem bíznak külső programban. Íme csengőhang készítése az alap iTunes programmal. (Windowsos felület)

Mindenek előtt frissítsük be az iTunesunkat, hogy minden hiba nélkül menjen. Ehhez az iTuneson belül nyomjunk egy ALT-ot, majd Súgó és ott “Frissítések keresése”.

ss+(2015-01-02+at+04.20.39)

Adjuk hozzá a (jogtiszta) hangfájlokat az iTuneshoz. Ehhez csak a fájlokat az iTunesba kell húzni.

Állítsuk be a metaadatokat. NAGYON FONTOS! Csak 30 másodpercnyi részt képes az iPhone lejátszani, amit ismételni fog. Ezért a metaadatok között adjuk meg a kezdet- és végpontot is, ami se kevesebb, se több, mint 30 mp legyen. Még ami fontos lehet, hogy én itt beállítom a hangerőt maximumra, és inkább szoftveresen az iPhone beállítások között veszem lejjebb.

A szerkesztést az “Infó Mutatása” pontban tudjuk elvégezni. A fontos dolgok pedig a “Beállítások” fülön található.

ss+(2015-01-02+at+04.34.46)
ss+(2015-01-02+at+04.37.30) (1)

Ha mindez megvan készítsük el a fájlok AAC-verzióját. Megint csak jobb klikk a fájlon és “AAC verzió létrehozása”. Az új fájlokat húzzuk ki az asztalra, és töröljük a régi nem AAC fájlokat.

És most jön a trükk. A Windowsba alapbeállítás szerint nem látszik a kiterjesztés, ezáltal nem tudjuk módosítani, hogy az iTunes csengőhangnak vegye. Ezért menjünk az Intézőbe (szintén az Alt-os trükk), majd ott Eszközök és Mappa beállításai, ott menjünk a “Nézet”-re. Szedjük ki a pipát az “Ismert fájltípusok kiterjesztésének elrejtése”-ről. (Ezt csináljuk meg az egész csengőhangos művelet után, mert tényleg zavaró, hogy folyton írja.)

ss+(2015-01-02+at+04.52.04)

Menjünk az Asztalra és nevezzük át a fájlt. “.m4a” helyett írjunk “.m4r”-t. Majd a felugró hibaüzenetnél erősítsük meg, hogy tényleg ez a szándékunk.

ss+(2015-01-02+at+04.49.00)
ss+(2015-01-02+at+05.00.41)

Adjuk a fájlokat iTuneshoz a már ismert módszerrel, szinkronizáljuk telefonunkat, és lepődjünk meg, hogy a kért csengő hang ezentúl megjelenik az iPhone “Hangok” menüjében. Állítsuk be a csengőhangot és állítsuk be a hangerőt.

Címkék: • Beck Erik

  nekem nem jött össze :/

 • Esztercy

  Nekem sem pedig macbookem van. Egyszeruen hiaba csinalom meg az m4r fajlt, nem csatolja a konyvtaramhoz pedig elvileg mindent jol csinalok. Hangok kozott pedig megsem jelenik meg. Mi lehet az oka?:/

  • Fekete Laci

   A zene mappa külön van a csengőhangoktól az iTunesba, ha megnyitod a fájlt automatikusan oda kell betennie. Remélem segített

 • Esztercy

  *macbookom

 • Imre

  nekem sikerült köszönöm szépen! Hasznos volt!!

 • Gergely Debreceni

  egyszer talan megszabadulunk az itunes kotottsegeitol. hogyenhogyruhellem

 • fuckyourself

  lehet több 30 mp-nél asszem max 39, akinek nem sikerül a kiterjesztést módosítani az próbálja total commander-al

 • Gunar

  A régi iTools teljesen megoldotta ezt a problémát és az mp3-akat simán konvertálta majd a helyére pakolta, az utolsó frissítés óta (lehet az iTunes a bibi) már ez us csak 40mp-et tud sajna.

 • Rajmond Kocsis

  Az átnevezésig sikerült megcsinálni, de aztán nem engedi vissza az iTunes-ba a zenét…

  • Almási Márk Benedek

   Először nekem sem ment, de aztán kiderült, hogy amikor átnevezed, utána az itunes már csengőhangként ismeri fel, ezért amikor behúzod a .m4r kiterjesztésű fájlt, azt nem fogod látni a zenék között. Bal oldalon felül ahol a Zene Filmek TV-Műsorok Alkalmazások van, ott ha a három pontra kattintasz akkor feljönnek a rejtett opciók, köztük a Hangok. Ott megtalálod, már csak át kell húzni az iphone-ra.

 • Katinka Galgóczi

  Nekem nem dob fel semmi féle ACC verzió készítést! Nincs ilyen opció… 🙁

 • Móni

  https://www.youtube.com/watch?v=QZOtLFFDuZY#t=57.930384

  Angolul ugyan, de mindent mutat! 😀 Nekem sikerült! 😀

Vissza a tetejére ↑