Hírek

Dátum: 2015-04-09 | írta: Zehy

8

Az iOS 8.3 és a Touch ID nem barátok [UPDATE]

iCentre

Már nálunk is többen jeleztétek, de természetesen a külföldi a fórumokon is előkerült a téma: az iOS 8.3-ra frissítés után az App Store-ban egész egyszerűen nem lehet vásárolni a Touch ID használatával.

Nagy baj persze nincs, csak bosszantó és kényelmetlen minden egyes alkalomkor beírni a jelkódot, főleg, ha eddig tökéletesen működött az ujjlenyomat-olvasó.

A bug gyakorlatilag bármilyen eszközön jelentkezhet, teljesen mindegy, hogy OTA vagy iTuneson keresztül frissítettünk, van példa iPhone 6-ra és iPadre is, valamint a funkció ki- vagy bekapcsolása sem segít.

A hibát valószínűleg mihamarabb orvosolja az Apple, így nem kizárt, hogy napokon belül érkezik az iOS 8.3.1.

UPDATE – ITT A MEGOLDÁS!

Kardos László olvasónk küldte el az alábbi módszert – kattintsatok a videójára és kövessétek a 27. mp-nél leírtakat.

 

Címkék: • Olivér Monok

  Nekem éppen hogy kijavította az Újj hibát, mert mostanában eléggé vacakolt.
  Hiába vetettem fel újra az újjakat nem volt valami pontos, de hála a 8.3 már első alkalomra gyorsabban reagál. Legalább is nálam ez a helyzet

 • Kardos László

  iPhone 5S/6/6 Plus iOS 8.3 Touch ID Javítás 100%-an működik, TESZTELVE by CarlasTube HD
  https://www.youtube.com/watch?v=GFt1LYubW3s

 • frostyler

  Kardos László: Tényleg működik köszi!

 • Ricador

  nekem semmi baja nem volt, ugyanúgy ment és tudta az ujjlenyomatos vásárlást mint eddig, plusz még bejött a 8.3-mal az is, hogy az ingyenesekért jelszót se kell írni, tehát dupla öröm 🙂

 • Dóri Lichtenberger

  Sziasztok! Nekem a telefon feloldásakor is gond van az ujjlenyomattal. Hol felismeri, hol nem. Eddig párszor töröltem és újra beolvastam az ujjamat, és most már azt írja ki, hogy be sem tudja olvasni. Szerintetek szoftver vagy készülék hibája? 6-osom van és pénteken frissítettem a 8.3-ra. Köszi!

  • Zootyai5

   Nekem is ugyan ez a problemam csak iPhone 5s-nel …

 • kovikar

  Nekem is gondom volt a vásárlással (I6) az új frissítést követően, de a videó alapján megoldódott ez a probléma. Köszi a cikket es a videót!!

Vissza a tetejére ↑