Mac macbook

Dátum: 2015-04-13 | írta: @dmin

2

A Chrome böngésző csúnyán meríti a MacBook akksiját

iCentre

Azzal biztos sokan tisztában vannak, hogy a Google Chrome a piacon fellelhető böngészők egyik legjobbja, azonban a MacBook esetében ez nincs így.

A MacBook esetében igen komoly akkumulátormerülést tapasztaltak a tesztelők, ami azt bizonyíthatja, hogy mindenkinek nem lehet megfelelni egy általános optimalizálás keretén belül.

A készülékre optimalizált Safari esetében gyakori használat mellett három és fél órával több üzemidőt mértek, mint a Chrome hasonló terhelést biztosító vizsgálatakor.

A tesztelést egy új 13 inches Retina MacBook Prón végezték el, a kijelző fényerejének 65 százalékos beállítása mellett.

Míg a Safari 13 óra 18 perces akkuidőt eredményezett, addig a Chrome használat mellett ez az időtartam 9 óra 45 percre korlátozódott.

Egyesek szerint a Safari sokkal puritánabb szolgáltatásokkal bír, mint a Chrome, azonban ez sem magyarázza meg ezt az óriási különbséget.

Minden bizonnyal fél vagy egy óra még érthető és tolerálható lenne egy ilyen funkció gazdag szolgáltatás esetében, azonban ilyen mértékű eltérés esetén igencsak javasolt a natív gyári böngésző, a Safari használata.

Nektek is van hasonló tapasztalatok?

Forrás: RedmondPie

Címkék: • Botti

  lehet, hogy valakinek ez extrémnek tűnik, de 9.45 akár egy töltő nélküli hétvégére levetítve is napi 3-4 órás átlag böngészés. Aki ennyit akar böngészni (akár töltővel, akár töltő nélkül) egy hétvégén, az szerintem menjen el digitális elvonó kúrára. Ha feltesszük, hogy hét közben vagy egy több napos utazásnál már úgyis ott van a töltő. A másik oldalról pedig én is elégedetlen vagyok a Chrome erőforrás igényeivel. Amilyen jó kis Sougou volt a kezdetekkor, mára egy szomjas fenevad lett.

 • Vorosbegy

  A Chrome Windows alatt kb. kétszer nagyobb erőforrást igényel, mint a Firefox.

  És az világbotrány, hogy “cserébe” olyan szoftvereket enged rá a Google extension formában, amely adattolvajként működik.

  Hangsúlyozom, ellenőrizhető, hogy egy adott extension mit csinál.

  A Google a Microsoft vonal felén túllépett. Egyre szarabb, egyre kiismerhetetlenebb, egyre kevesebb megszokott alapérték – folytassam?

Vissza a tetejére ↑