Alkalmazás

Dátum: 2015-04-14 | írta: Kadosa

0

Alkalmazásajánló: Tandem


iCentre

Én személy szerint mindig is új kapcsolatok teremtésére, új kultúrák, helyek megismerésére törekedtem mind itthon, mind külföldön. Erre a három dologra egyértelműen a fesztivál-szituáció a legjobb megoldás, de esetleg akinek egy – mostanság ár szempontjából durva mód’ fellendülő – heti bérlet nem megengedhető, annak a Tripod Technology kihozott egy kifejezetten jó alkalmazást, a Tandem-et.

A program nagyjából a Tinder, illetve egy akármilyen, választott nyelvet oktató program kombinációja (pl. Duolingo). Összesen annyit kell tennie a felhasználónak, hogy meg kell adni az anyanyelvi vagy ahhoz közeli szinten beszélt nyelveket (pl. magyar, angol), illetve a gyakorolni kívánt nyelveket (pl. angol, spanyol, orosz). Ez után a program automatikusan párosít téged az általad gyakorolni akart nyelvek anyanyelven beszélő felhasználóival.

tandem-1

Az egyértelmű, hogy tudsz chatelni, viszont az már kevésbé, hogy a szoftver tud úgy működni, mint imádott kapcsolatfenntartó programunk, a Skype. Ha videóüzenettel felhívunk valakit, azzal élő adásba kerülünk, és így tudjuk megismerni egymást. Majd miután leraktuk, tudjuk értékelni egymást, ami ha pozitív, akkor a másik személy kap egy úgynevezett “Good Vibe”-ot. Minél több a “Good Vibe”, annál jobban látszik, hogy megbízható, illetve hasznos dolgokat mondasz az embereknek.

A regisztráció 6-lépcsős:
  1. Facebookon keresztüli regisztráció.
  2. Mondd el, mi érdekel, miről beszélgetnél egy másik felhasználóval.
  3. Ki lenne neked a legjobb potenciális beszélgetőtárs?
  4. Te miért lennél jó beszélgetőtárs?
  5. Állítsd be a beszélt, valamint gyakorolni kívánt nyelveket.
  6. Kell írni valamit a profilod leírásába. Itt választhatunk a program által felajánlott leetőségek közül (pl. I want to talk about Game of Thrones in Spanish), vagy kitalálhatjuk a sajátunkat is.

Valamint lényegileg van egy hetedik lépcső is, ami a visszaigazolást jelenti. Az applikáció, illetve a visszaigazoló e-mail szerint minden egyes felhasználót fejenként átnéznek az egyes regisztrációs szintek alapján. Így a rendszer nincs tele nem létező, vagy csak simán nem kívánt személyekkel.

tandem-2

Volt arra alkalom, hogy a rendszer nem engedett be (nem kell aggódni, azóta kijött két frissítés, amiben ezek ki lettek javítva), ekkor írtam egy e-mailt a központi címükre, amire 3 óra múlva korrekt választ kaptam, majd újabb fél óra múlva meg már kaptam is az e-mailt, hogy bent vagyok.

Én összességileg ezt az alkalmazást potenciálisan egy nagyon hasznos dolognak látom. A jövőre tekintettel az Y-Z generációnak ennél jobb módot keresve se lehetne találni külföldi kapcsolatok teremtésére. Őszintén mondom, ezt a játékos-szociális-kapcsolatteremtős-nyelvtanulós alkalmazást mindenkinek tudom ajánlani.

Az alkalmazás ingyenesen tölthető az App Store-ból:
Tandem - Language Exchange

Tandem – Language Exchange

Fejlesztő: Tripod Technology

Ár: Ingyenes
Méret: 133.58 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Címkék:Vissza a tetejére ↑