Hírek wwdc15

Dátum: 2015-04-14 | írta: @dmin

0

WWDC15 – Tilos a szelfibotok használata

iCentre

Az Apple a mai napon bejelentette a fejlesztői konferenciájának a WWDC15-nek a helyszínét és időpontját.

Ezzel együtt olyan szabályozások is belekerültek az esemény forgatókönyvébe, amelyek  a felgyorsult technikai fejlődés miatt váltak szükségessé.

Ezek egyike nem más, mint a szelfibotok  és monopodok (egylábas kameraállvány) használatának korlátozása, konkrétan kitiltása a Moscone West területéről, illetve az esemény teljes időtartamáról.

A lehetséges magyarázatok egyike az lehet, hogy ezek az eszközök akadályozzák az Apple forgatócsoportjának munkáját és akadályozhatják a színpadra történő rálátást, hiszen senki sem szeretné egy botrengeteg mögül nézni, ahogy Tim bejelent valami csodálatos újdonságot.

Amellett, hogy a szelfibotokat nemkívánatossá minősítették, ez a lista nem véges, hiszen, bár ez totál természetes, professzionális kép- és videórögzítésre sincs lehetőség ezeken az eseményeken.

Az iPhone-nal és kompakt fényképezőgépekkel történő fotózás megengedett lesz továbbra is.

Remélhetőleg a nagy híroldalak forgatócsoportjai révén mi is megfelelő mennyiségű képanyaggal leszünk ellátva.

Természetesen nem az Apple WWDC15 lesz az első és utolsó esemény vagy helyszín, ahol ezeknek az eszközöknek a használata tiltva van.

Ezek közé a helyszínek közé tartozik már a Kentucky Derby, az angol Premier League labdarúgó stadionjai, a londoni National Gallery, a New York-i Metropolitan Museum of Art, a versailles-i kastély, a Coachella zenei fesztivál, és sok más esemény a világ körül.

Az utóbbi napok egyik legfontosabb fejlesztését, a szelficipőt egyelőre nem bannolták, de mondjuk erre szerintünk nincs is szükség. 😀

 

Forrás: iDownloadlog Képhttps://twitter.com/joannastern

Címkék:Vissza a tetejére ↑