Hírek

Dátum: 2015-04-26 | írta: Kadosa

0

A Google bocsánatot kért a hugyozásért

iCentre

A Google hivatalosan bocsánatot kért mind az Apple-től, mind az emberektől, az Apple-logóra ürítő Android figuráért, amit a Map Maker használatával adott hozzá a térképhez egy felhasználó.

Azt nyilatkozták, hogy az egész balhé egy felhasználó ügyködése miatt volt, de ahogy észrevették a hibát, elkezdték azt kijavítani.

Az ürítő Android-figura Pakisztán területén volt megtalálható, Rawalpindi közelében. A figurát a Map Maker segítségével töltötte fel egy magánszemély.

“A spameket, illetve a helytelen infókat nagyon nehéz kiszűrni, de a problémán folyamatosan dolgozunk. Ebbe beletartozik az adatok ellenőrzése, azoknak feltöltése és végső esetben a nem valós adatok leszedése az aktív térképről.” – mondta Mara Harris, Google Maps kommunikációs igazgatója a TechCrunchnak.

Hozzátette, hogy ennek ellenére a felhasználók nagy része hasznos infókat adnak meg, amivel folyamatosan lehet bővíteni a térkép pontosságát. Olyan helyeket jelölnek be, melyek soha nem voltak feltérképezve, új cégek, éttermek, kávézók nyitásásának azonnali feltöltésére, vagy házszám, utcanév változásokra hívják fel a figyelmet, melyeket maga a Google csak hosszú idő elteltével fedezne fel.

Forrás: TechCrunch

Címkék:Vissza a tetejére ↑