Hírek

Dátum: 2015-04-28 | írta: @dmin

0

Az Apple az első negyedben ismét remekelt

iCentre

Az Apple életében kissé másként működik az időszámítás, ezért szerepel a cupertinói cég jelentésében a második negyedév kitétel.

Mi az érthetőség kedvéért a naptári rendet követjük, vagyis a 2015-ös év első három hónapjáról lesz szó.

Természetesen a karácsonyi időszakhoz képest jelentős visszaesés mutatkozik a számokban, azonban a 2014-es hasonló időszakkal összevetve minden területen jelentős növekedés mutatkozik, bár Japán méltán pályázik a fekete bárány címre jelentős visszaesésével. 😀

  • A termékeladások közül mi más, mint az iPhone viszi a prímet, gyakorlatilag ez a termékcsalád adja az Apple bevételeinek a 69 százalékát.
  • Az iPad eladások drasztikusan csökkennek,
  • míg a Mac értékesítés sosem látott csúcsokat ostromol.
  • Az iTunes és más szolgáltatások is hozzák a szokásos elvárásokat, bár itt új szereplő is belépett, gondoljunk az Apple Pay szolgáltatására.

Ami számomra meglepő, hogy az Apple hiába vásárolta fel a Beats-márkát, a tartozék kategória teljesítménye elég gyengének mondható.

Azért, hogy az almát az almával hasonlítsuk össze, megnéztem, hogy az iPhone 5 megjelenésekor milyen számokat produkált az Apple, hiszen ez volt a megelőzően piacra dobott új telefon.

Az azonos negyedévben, vagyis a január-február-március időszakban 37,4 millió iPhone 5 kelt el 2013-ban, míg 2015-ben 61,17 millió darab iPhone 6, ami majdnem az duplája (nagy jóindulattal) a 2013-as időszakénak.

Ezen időszakok összehasonlításában még egy érdekességet találtam, ez pedig a nagy kínai előretörés, hiszen az onnan beérkezett forgalmi számok megduplázódtak.

A Watch eladások továbbra sem publikusak, a következő jelentésben derülnek csak ki a számok, addig is marad a tippelgetés.

apple

Forrás: Apple

Címkék:Vissza a tetejére ↑