Hírek apple

Dátum: 2015-04-30 | írta: @dmin

0

Az Apple szívni fog az írországi adózása miatt?

iCentre

A The Financial Times szúrta ki az Apple tőzsdei jelentésének sorai között, hogy a riportba óriási összeg került be a jövőbeni veszteségek finanszírozására.

A második negyedéves eredmények láttán sokan csaptak öklükkel a levegőbe, azonban voltak, akik olyan finomságokat is észrevettek, amelyek nem adnak örömködésre okot.

Az Európai Unió már régóta bírálja és árgus szemekkel vizsgálja az Apple és az ír kormány között létrejött speciális adózási megállapodást, ami valljuk be, elég erősen sérti az egyenlő pályák egyenlő esélyek elvét, hiszen Írország egyedi tarifákat dolgozott ki a cupertinói vállalat részére.

Amennyiben az EU irányelveivel ellentétesnek fogják találni, úgy az Apple kénytelen lesz jó pár évre visszamenőleg megfizetni a kiesett adót.

Az Egyesült Államokban érvényben lévő tőzsdei szabályozás értelmében bizonyos esetekben kötelesek a részvényesek figyelmét felhívni az ilyen veszteségekre.

Természetesen nem csupán az Apple, aki ezt a gyakorlatot folytatja, ide tartozik a Google, a Facebook és még sokan mások is.

Forrás: FT

Címkék:Vissza a tetejére ↑