Hírek

Dátum: 2015-05-03 | írta: @dmin

0

Mennyi az annyi, avagy kis Apple Watch ármagyarázó

iCentre

Természetesen tudjuk, hogy az Apple Watch nem a legolcsóbb cuccok egyike és azzal is tisztában vagyunk, hogy sokan úgy gondolják, hogy az Apple termékei túlárazottak.

Az IHS Technology összerakott egy táblázatot arról, hogy milyen értékű vasat tartunk a kezünkben, amennyiben hozzájutunk egy Watch Sport verzióhoz.

Az árak szigorúan csak a felhasznált anyagokra vonatkoznak, nem tartalmaznak olyan tényezőket, mint a fejlesztések, a szoftver vagy Tim Cook fizetése.

Mint jól látható, a legnagyobb értéket a kijelző képviseli 20,5 dollárral, míg a legolcsóbb alkotóelem az akkumulátor, ami csupán 80 centet tesz ki.

A visszajelzések alapján valószínűleg a felhasználók jobban örültek volna egy drágább, viszont erősebb aksinak, bár arról, hogy ebből a méretből mit lehet kihozni, még vitatkozik a mérnöki had.

Az IHS vizsgálata azt is kimutatta, hogy az összes Apple termék közül, amennyiben a hardver értékét vesszük alapul, százalékosan az Apple Watch kerül a legkevesebbe, az eredeti fogyasztói árnak – ami a vizsgált modell esetében 350 zöldhasú – a 24 százalékát teszi ki.

apple watch

Forrás: QZ

Címkék:Vissza a tetejére ↑