Nagyvilág microsoft

Dátum: 2015-05-05 | írta: @dmin

1

Fuck Off! – A Windows 10 korszakalkotó lépéssel előzi a konkurenciát

iCentre

Természetesen a szenzációhajhász cím mögött csupán egy érdekes újítás bújik meg, amelyet a Microsoft az új operációs rendszerében, a Windows 10-ben alkalmaz.

Rengeteg emoji, vagy érzést, érzelmet kifejező ikon létezik a hangulatunk kifejezésére, azonban sokaknak van hiányérzete a meglévőekkel szemben.

Gondoljunk csak a Facebook LIKE gombjára, amit bizonyos esetekben nem szívesen használnánk, hiszen ki “Tetszik”-el egy természeti katasztrófát vagy háborús cselekményt.

A Microsoft megoldást találta a problémára és egy igen szélsőséges érzelmet kifejező jelet pakolt elsőként a csomagba, mégpedig a feltartott középső ujjat.

A F*ck off, magyarul Kapd be (finomított verzió) jel viszont szerintem a ló másik oldalára esésének tipikus esete, nem hiszem, hogy ez sokkal szimpatikusabbá tenne egy operációs rendszert.

Persze ezáltal a Windows 10 lesz az első olyan operációs rendszer, amely alkalmazza ezt a “zseniális” ötletet, más új és frissített hangulatjelekkel együtt.

Természetesen a politikai korrektség jegyében hatféle bőrszínnel ellátott ikont használhatunk, nehogy bárki megsértődjön.

Az emojipedián egyébként az is megtekinthetjük, hogy miképpen nézne ki az iOS verzió, ha az Apple integrálná.

Forrás: theverge

Címkék:  • Biff Tannen

    Lesz ott bőven korszakalkotó újítás, amivel előrukkolnak. A Hololenstől már így is padlót fogott mindenki, de ez az universal app teljes Knock out volt a dobogón ücsörgőknek. Kíváncsi vagyok, hogyan befolyásolja ez a helyzetüket, de ennél jobban érdekel, hogy vásárlói oldalról milyen előnyök származnak ebből. Bizsereg az IT piac, ebben az évben széjjel fog robbanni és beleáll a földbe 😀

Vissza a tetejére ↑