Hírek

Dátum: 2015-05-06 | írta: @dmin

0

A Beats Music miatt szívatná az Apple a Spotify-t

iCentre

Az Apple olyan koncentrált támadást zúdított a Spotify-ra a Beats Music miatt, hogy azok csak kapkodják a fejüket és a Xanaxot.

A harc a Beats Music újraindítása (ami egyben az Apple új streaming zenei szolgáltatása is mostantól) kapcsán kezdődött és az Apple tevékenységét élénk kormányzati vizsgálódás követi.

Röviden arról van szó, hogy az ingyenes, illetve freemium modellben működő Spotify-on szereplő zenei kiadókat szeretné az Apple magához édesgetni, valamiféle kizárólagos konstrukcióban, hogy a WWDC 2015 alkalmával újraindítandó Beats Music szolgáltatásával minél nagyobb és fizetős szereplővé váljon.

Több szolgáltatást is támadhatott volna az Apple, azonban a lenti táblázatból világosan kiderül, hogy miért érzi a Spotify-t a legnagyobb vetélytársnak. Ezen jól látható, hogy a Spotify a leggyorsabban növekvő zenei szolgáltatás az iOS eszközökön és ez jelentősen hátráltathatja a Beats Music céljait.

apple-beats music-spotify

Amúgy a Spotify nincs túl egészséges állapotban, hiszen csupán 15 millió fizetős feliratkozója van, a többiek, körülbelül 45 millióan a reklámokkal tűzdelt verziót hallgatják és ez nem túl jövedelmező a cég számára.

Persze ne áltassa senki magát azzal, hogy az Apple megáll ezen az úton, simán neki fog menni a legnagyobb zenei szolgáltatóknak is, amint azt már egyes fejhallgatógyártókkal megtette a Beats felvásárlása után.

Forrástheinformation.com

Címkék:Vissza a tetejére ↑