Nagyvilág xora

Dátum: 2015-05-14 | írta: Kadosa

0

Törölte a Xora alkalmazást a telefonjáról, emiatt kirúgták

iCentre

Egy nő azt állította, hogy kirúgták a munkahelyéről, miután eltávolította a Xora neű alkalmazást a telefonjáról, amivel főnökei 24 órán keresztül megfigyelhették minden mozgását.

Myrna Arias kaliforniai lakos egy pénzutalásokkal foglalkozó cégnek dolgozott múlt évig bezáróan.

A személyiségi problémákat érintő incidens akkor kezdődött, amikor a Xora nevű app telepítése után főnöke, John Stubits, azzal hencegett, hogy

Ő tudja, beosztottja milyen gyorsan szokott hajtani.

Nem meglepő módon Arias nem volt elragadtatva a ténytől, hogy a nap 24 órájában meg van figyelve, akár munkanap, akár nem, akár dolgozik, akár nem. Az appot – persze egyértelműen az adott használati formára gondolva –a házi őrizetben lévő rabok lábperecéhez hasonlította, úgyhogy letörölte 2014 áprilisában. Ezzel a lendülettel ki is rúgták havi $7,250 (megközelítőleg 1,9 millió forint) dollárt kereső üzletkötői állásából 2014. május 5-én.

A hírek szerint az összes alkalmazottat kötelezték az alkalmazás letöltésére, a helyzet-meghatározás engedélyezésével együtt persze. Ezen túl elvárták azt, hogy mindenki, a nap 24 órájában elérhető legyen az ügyfelek részéről.

A Xora program működési elvét az alábbi videón lehet megnézni:

 

Egy e-mailben Arias ügyvédje, Gail Click ezt írta az Arstechnica-nak:

Az applikációnak van egy olyan tulajdonsága, mely a munkahelyre való check-in, check-out elvén működik, ami így a munkaidő lejárta után kikapcsolja a helyzetmeghatározást.  Ez a funkció kikapcsolva maradt.

A per az alábbi vádakat tartalmazza:

• személyiségi jogok megsértése
• pozícióval való visszaélés
• zaklatás
• munkahelyi terror

A per $500,000-ról szól (megközelítőleg 135 millió forint).

Véleményem szerint az ügyvéd nyilatkozatával az emberek 99,99% egyet ért (a maradék 0,01 meg nyilván abban a pozícióban van, hogy ezt megtehesse):

Ez, a személyiségi jogokat erősen bűncselekmény felé húzó tett minden ésszerű embernek erősen sértő lenne!

Forrás: UNILAD

Címkék:Vissza a tetejére ↑