Hírek

Dátum: 2015-05-16 | írta: Tocso

2

Skylock – itt az új okoskütyü, ezúttal a kerékpárosoknak

iCentre

Itt a tavasz, sokan előveszik kerékpárjukat, hogy a zsúfolt közlekedésben hamarabb úti céljukhoz érjenek, vagy csak szimplán a jó idő miatt. A biciklik szerelmeseinek, és a kütyü geekeknek érkezik a biciklizárak új generációja, a Skylock.

Az okos eszközök már beférkőztek mindennapjainkba, pl.: okosórák, okos konyhai eszközök vagy okos otthon, melyeknek célja a mindennapjaink kényelmessé tétele. De lássuk mit is tud ez az okos biciklizár.

A Skylock-ot nem bonyolították túl.

Rendelkezik egy lopás elleni védelemmel, ami egy gyorsulásmérőből áll. Hirtelen erőhatás esetén azonnal értesíti a tulajt. Ebből következik a második okos tulajdonság, mely egy alkalmazásból áll, amivel állandó kapcsolatban van. Lopási kísérletről értesíti a tulajt, illetve bluetooth kapcsolattal akár fel is oldhatjuk a zárat, vagy akár az is beállítható, hogy hatótávba kerülés alkalmakor automatikusan feloldjon.

Alkalmazás készítői gondoltak a családokra is, hiszen egy biciklit nem biztos, hogy csak egy családtag használ, természetesen megosztható a hozzáférési jog több eszközzel is.

Beépített gyorsulásmérő másik tulajdonsága, hogy érzékelni tudja a balesettel járó behatásokat, és értesíteni tudja az előre beállított személyt. Ezen dolognál kicsit szkeptikus vagyok, hiszen honnan tudja, hogy baleset történt, nem pedig valaki erővel akarja leverni a zárat a bicikliről. Illetve mindenkivel esett már meg, aki rendszeresen kerékpározik, hogy esett egy nagyot, amikor ugyan az ijedtségen kívül nem sok történik, de az eszköz a szívbajt hozza az értesítendő alanyra.

 

Az okos eszköz erőforrását egy telepített napelem biztosítja, mely kb. fél évnyi tartalékot képes raktározni, így lemerüléstől nem kell félni. Ha még is megtörténik, egy mini-USB kébelel ez is megoldható. Továbbá az oldalán található egy érintőfelület is, hogy telefon nélkül is feloldhassuk, ha lemerülne készülékünk.

A Skylock a maga $250-os árával szerintem nem lesz piacvezető, de kütyü- és biciklifanoknak kötelező darab lehet.

Ti vennétek ilyet, vagy milyen okos kütyü hiányzik életetekből? Szerintetek érdemes ilyen eszközt használni Magyarországon ?  • Ádám Kollin

    Majdnem többe kerül mint a bringám:DDDDD

Vissza a tetejére ↑