Alkalmazás iphone 6

Dátum: 2015-05-18 | írta: Hella

0

Kaszabolás iPhone 6-on: Mortal Kombat X


iCentre

Meg kell mondjam őszintén, tőlem másfél évvel ezelőtt igencsak messze állt bármiféle konzolos, vagy PC játék, ami több szakértelmet várt el, mint a számítógépes flipper.

Azonban változnak az idők, változnak az emberek is. Szépen lassan felfedeztem a virtuális élmények nyújtotta lehetőségeket és vérszemet kaptam a játékok irányába.

Elsőnek jöttek az ügyességi majd a lövöldözős játékok… aztán a barátom bekapcsolta nekem konzolon a Mortal Kombat 9-et.

Ekkor fordult velem egy nagyot a világ.

Magába szippantottak a látványvilág nyújtotta lehetőségek, a karakterek, az x-ray-ek, a fatality-k, no meg persze a babality-k .

Órákat vagyok képes eltölteni a gép által sorsolt, választott, vagy éppen multiban csatlakozó ellenfél csépelésével.

Ez azóta sem változott sokat.

Így mikor megjelent az App Store-ban a Mortal Kombat X ingyenes (!!!!!) verziója, már izzítottam is magamat és letöltöttem, hogy lássam, hogyan ültették át egy újabb platformra a verekedős játékok koronázatlan királyát.

Már a játék indításánál ért egy kis csalódás. Ugyan a korábbi részekből kiindulva nem vártam valami hatalmas háttér sztorit, de ez a “Gonosz lefogja igázni a földet, mi akik egymást verjük péppé, most fogjunk össze ellene”- dolog azért egy kissé gyengécske.

Sebaj, gondoltam ettől még lehet majd a játék folyamán eldobom a hajamat.

Nem dobtam.

Tudjuk persze, hogy egy játékot, amit legtöbben PC-n ismertek meg, sőt konzolon játszottak vele, lehetetlen visszaadni telefonon.

Én a Mortal Kombat X-et iPhone 6-on próbáltam ki elsőnek.

A látványvilág és a grafikai effektek lélegzetelállítóan szépek, a hanghatások is kellően borzongatóak-lennének, ha nem szaggatnának kb. két percenként.

Mortal-Kombat-X-Hands-On-2

Lehet csak nekem volt vele ilyen problémám, később egy másik készülék már gond nélkül adta vissza a hangzást, de azért az élmény mégiscsak jobb egy nagy kijelzős iPhone 6-on, mint egy kisebben.

Szóval folytatnám a játék irányításával.

Az első 1 órában talán még élvezi az ember a látványt és a tudatot, hogy a Mortal Kombat X-szel játszik.

Aztán elkezd kiábrándulni. Az irányítás olyan szinten le van butítva, hogy úgy éreztem, pár gombnyomástól eltekintve csak külső szemlélő vagyok, nem veszek részt aktívan a játékban.

Random nyomkodtam a kijelzőt, ezzel kiváltva, hogy támadjam az ellenfelet, ha védekezni akartam, akkor pedig két ujjal koppintottam.

Néha megfagyott a jelenet, hogy bekússzon egy-egy reakciót tesztelő effekt pl. koppints minél többször a körbe, hogy nagyobbat sebezz az ellenfeleden.

Mortal-Kombat-X-Android-Game-1

Ezek még csak igazán látványosnak sem mondhatóak, egy x-ray-re, ne adj isten fatality-re pedig több szintes fejlődés után lehet esélye az embernek.

Bár azt azért meg kell hagyni, hogy mikor erre sor kerül, az ember álla igencsak leesik.

A játékfejlesztők valóban szabadjára engedték a fantáziájukat és valószínűleg átrágták magukat jó pár anatómia könyvön, hogy olyan hideg rázós brutalitásban legyen részünk, ami méltó a Mortal hírnevéhez.

A fejlesztések kártyák alapján mennek, ez egészen egyszerű és érthető, ezzel nem nagyon volt problémám a játék alatt.

Másik kivetnivalóm, hogy bár ingyenesen letölthető a játék, folyamatosan előre haladva és fejlődve egy idő után lassan mindenért fizetni kell.

Nem, nem a játékbeli pénznemmel, hanem valódi fizető eszközzel, ami bizony elég bosszantó tud lenni, ha egy epic karaktert szeretnél megszerezni, vagy ki akarod maxolni a meglévő karakteredet.

Természetesen továbbra is ott marad az én iPhone-omon is a Mortal Kombat X, ha netalántán kedvet kapnék egy kis agyatlan, nem túl nagy ügyességet igénylő püföléshez.

Egy próbát mindenkinek megér, hátha Neked is elnyeri a tetszésedet.

MORTAL KOMBAT X

MORTAL KOMBAT X

Fejlesztő: Warner Bros.

Ár: Ingyenes
Méret: 1658.16 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

De aki igazi fanatikus, annak inkább ajánlanám, hogy szerezze be PC-re vagy konzolra, az élmény és a kihívás is nagyobb lesz.

Egy kis ízelítőnek pedig itt egy trailer-rel egybekötött, telefonos játékot bemutató Youtube videó, jó szórakozást!

 

Címkék:Vissza a tetejére ↑