Hírek apple

Dátum: 2015-05-19 | írta: @dmin

4

Az Apple csatát nyert a Samsung ellen

iCentre

Hétfőn az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága úgy döntött, hogy a Samsung megsértette az Apple dizájnszabadalmát.

Ezzel lezárult a több éves jogi hercehurca egyik állomása, amely az Apple és a Samsung között zajlik.

Az Apple által benyújtott kereset eredetileg 930 millió dollárra rúgott, azonban a bíróság 382 millióval csökkentette ezt az összeget, így a Samsungnak “csupán” 548 millió zöldhasút kell becsengetnie az Apple bankszámlájára. A csökkentés oka az volt, hogy a teljes arculatot nem védheti le az Apple, mert az gátolná a versenyt, és gyakorlatilag más okostelefonok nem is lennének a piacon.

A cupertinói cég eredetileg négy arculati jegyet kívánt levédeni, amely egyike egy téglalap alakú termék négy egyenletesen lekerekített sarkokkal volt, vagyis a konkurencia csak igen érdekes formájú okostelefonokban gondolkodhatott volna.

Ez pedig, valljuk be, igen rosszat tett volna a versenynek. 😀

Forrás: iDownloadBlog

Címkék: • Gyula Madarasz

  most jol ertem hogy a samsungnak 500millio dollarjaba kerult az, hogy negyszogletes okostelefont gyartot? 😀 lol!! levedem a negykereku jarmuveket es beperelek minden automarkat! XDD

  • TooCool

   Hümmm. Ha sikerült levédetned szólj… A nagy harci helyzet az, hogy
   valóban az Apple csinálta ezt a dizájnt. Ha a Samsung nem csak másolt
   (és másol, lásd S6) volna most vélhetően az Apple fizetne.

   • Gyula Madarasz

    Hat mar nem azert, de baromi nagy “dizajn” van az Apple okos telefonjaban. Negyszogletes eszkoz, enyhen lekerekitett sarkokkal, hogy ne karcolja a kezed. Ez minden csak nem tervezes (design) hiszen harminc eve (amikor nem az volt a fontos hogy az eszkoz trendi legyen, hanem az hogy ergonomikus) minden eszkoz igy nezett ki.. nezd meg a regi olcso szamologepeket, de meg emlekszem az elso eger a szgephez is igy nezett ki 😀 ez kb az amikor valamelyik okos levedette a smiley-t.. vicc az egesz!

   • Gyula Madarasz

    oke ha az apple csinalta ezt a “dizajnt”, csakhogy itt nincs design! odabasztak egy erintokepernyot egy muanyag negyszogletes tokba. lekerekitett szelekkel hogy ne karcolja meg a kis kezed vagy a fuled, mikozben fogod es/vagy telefonalsz. A nagyanyam is kb ugyan ezt csinalta volna teknokollal meg smirglivel ha neki kell okostelot tervezni. Most komolyan azon megy a vita hogy hasonlit, meg hogy kinek jutott elobb ez eszebe?!? 😀 azert ez igy elegge nevetseges, hogy mindekozben mas tervezest (bocs dizajnt) ami praktikus is, eleg nehez lenne elkepzelni 😀 ez kb olyan mintha levedetne hogy “okostelefon” es mas nem gyarthatja. Hat a francokat! akkor veszek vokitokit a jatekboltban es telefonalok azzal. Az is negyszogletes de legalabb sokkal olcsobb! 😀

Vissza a tetejére ↑