Hírek ios 9

Dátum: 2015-05-28 | írta: Zehy

5

iOS 9 – Force Touch az iPhone 6s-ben, iMessage fejlesztések, továbbfejlesztett billentyűzet…

iCentre

Sok-sok pletyka és feltételezés övezi az idén ősszel érkező, ám már 2 hét múlva bemutatkozó iOS 9 szoftvert.

Ezekből a lehetséges új funkciókból és szolgáltatásokból mutatunk be egy párat most.

A rendszer új betűtípust kaphat, ennek neve San Francisco lesz, mely az iOS 7-ben debütáló Helvetica Neue-t váltja 2 év után.

ios-9-san-francisco

Frissül a Térkép is, állítólag a tömegközlekedés nagyobb szerepet kap, de nem valószínű, hogy első körben ez Magyarországot is érintené. További szoftveres újdonság lehet a

Force Touch

mely a szintén ősszel érkező iPhone 6s-ben kapna hangsúlyos szerepet. Ezzel együtt az App Store-ban is megjelenhetnek majd az erre kihegyezett appok, mellyel gyakorlatilag egy új időszámítás is kezdetét veheti.

A Force Touch megreformálhatja a Térkép és a Naptár alkalmazást, új irányt adhat a Zene appnak, de a fejlesztők más médialejátszókba (és más appokba) is betehetik majd ezt a remek új funkciót a hardveres támogatásnak köszönhetően.

Következő nagy újdonság lehet a frissített billentyűzet, melynek előszelét már láthattuk az iPhone 6 Plusban, de a pletykák szerint további újdonságok is várhatóak a portré-módban használatkor.

iPhone-6-Plus-billentyuzet

Az Apple állítólag nincs megelégedve az iOS 8-ban megismert Quick Reply-jal sem, ezért ennek javítását is várhatjuk az iOS 9-től.

Ha már billentyűzet, ne hagyjuk ki az almás ökoszisztéma egyik alappillérét, az

iMessage

appot sem. A sokak által hiányolt olvasási visszaigazolásokra (SMS) ugyan most sem érdemes fogadni, de a pletykák szerint sok apró újdonság dobja majd fel a natív csevegőalkalmazást.

Végül, de nem utolsósorban az

Apple Pay

is frissül, persze továbbra sem Magyarországgal. Vagyis ezt nem tudni pontosan, a remény hal meg utoljára, mindesetre a hírek csak Kanadáról szólnak, állítólag itt válik elérhetővé első körben Amerikán kívül a mobil fizetés új generációja. Pontosabbat ennél nem tudni, a bankokkal még folynak a tárgyalások, ráadásul az Apple sajnálatára egyelőre Kína kiesett a körből, így mindenképpen érdemes más területekre is fókuszálniuk.

Ti mit vártok a legjobban a felsoroltakon kívül, illetve mi az, amin szerintetek javítania kellene az Apple-nek?

Forrás: 9to5Mac

Címkék: • Én ezt a billentyűzetet használom, nagyon jó!
  http://www.jinjang.eu/mobil-kiegeszitok-83

  • Sam

   Remélem a rendszer jobb és gyorsabb lesz,ahogy igérik.Akkor a nejem 4s-se visszanyerné régi sebességét,mert a 8-cal katasztrófális lett.Laggol,mint egy szar Android.

   • Korom Norbert

    Szerintem az i4S idén kukázva lesz, nem kapja meg az iOS9-et. Ha viszont mégis frissíthető lesz, akkor sem fűznék hozzá nagy reményeket.

    • expa

     Támogatott továbbra is az i4s…

 • Krisztián Kovács

  Pl ha csörög a telefonom felveszem a csúszkával,van legalább 1-2 másodperc késés mire történik valami!Remélem ezt javítják benne…nem azért váltottam fosdroidrol a “hű de menő” IOS-re hogy egy ugyanolyan foshalmazt kapjak!

Vissza a tetejére ↑