Hírek apple

Dátum: 2015-06-01 | írta: Hella

0

Nagyon értékes Apple számítógép a szemétben

iCentre

Azt hiszem mindenkivel megesett már, hogy valami olyasmit dobott ki a szemétbe amit később, vagy éppen rögtön megbánt. Jobb esetben csekélységet, aminek nem volt nagy értéke, rossz esetben viszont…

Aki így járt, abban úgy néz ki van valami közös egy hölggyel, aki a San Franciscó-i Buy Area-ban lakik.

Az egyedülálló, ismeretlen nevű hölgy, gondolt egyet és hívott egy újrahasznosító céget, hogy segítsenek neki kipucolni a garázst, ahol sok régiség és kacat torlódott fel.

Ekkor történt, hogy a nő tudtán kívül, de megvált egy Apple számítógéptől is – ami tegyük hozzá, nem akármilyen gép volt, hanem egy, abból a 200 megmaradtból, amit maga Steve Jobs és Woz készített 1976-ban.

Szerencsére az újrahasznosító cég egy munkatársa felismerte a ritkaságot, amit a sok lim-lommal, dobozostul hoztak el a hölgy garázsából.

Az Apple 1 gépet 200 000 dollárért adták el (56 800 000 Ft) egy műgyűjtőnek, azonban az eredeti tulajdonos, akitől elhozták most 50% hasznot követel a cégtől, arra hivatkozva, hogy ennyivel tartoznak neki, ha már tőle hozták el ezt a nagy értékű ritkaságot.

Az igazgató helyettes a következőt nyilatkozta a Mercury News-nak :

A hölgy azt mondta tüntessünk el mindent a garázsból, pucoljuk ki. Megkérdeztem, hogy igényt tart-e bármire, szüksége van-e valamire a garázsból, mire azt felelte, nem kell neki semmi, vigyünk el mindent.

Mikor kiderült, hogy a cég mekkora összeget kapott az Apple számítógépért, a nő azzal a megjegyzéssel fordult hozzájuk, hogy a gép részét képezte a pár hónappal ezelőtt elhunyt férje magángyűjteményének.

Persze a cég is jelezhetett volna a hölgynek, bár így, hogy korábban állítólag mindenről lemondott a nő, joguk volt megtartani a garázsban talált kincset.

Ráadásul azt saját cégük raktárában fedezték fel, miután a hölgy jóváhagyásával mindent elszállítottak tőle. A gép pedig nem éppen feltűnő helyen, egy dobozban porosodott.

A követelt 100 000 dollárért a nőnek személyesen kell megjelennie a cégnél, hogy személyazonosságáról meggyőződhessenek, majd pedig ezután kézhez kapja a nem csekély összeget, ami valljuk be, jófejség a cégtől, mivel a bíróságot sem vonták bele az ügybe.

Tanuljatok a sztoriból és mindig nézzétek át mit dobtok ki lomtalanításkor, mert ha Ti nem teszitek, tudjuk, hogy mások áttúrják a szemetet. 😉
Érdekességnek pedig még annyit, hogy 2014-ben egy még működő első generációs Apple számítógépet, rekord áron, 905 000 dollárért adtak el egy árverésen.

Forrás : CultofMacVissza a tetejére ↑