Hírek

Dátum: 2015-06-09 | írta: Cax

0

iOS 9 – Pár óra nyomkodás után

iCentre

Tegnap bemutatták az iOS 9-et, így ennek apropóján feltettem magamnak a 6 Plus-omra, amiről nemrég osztottam meg tapasztalataimat.

Rólam tudni kell, hogy egy megszállott Apple fan vagyok, aki akkor is felteszi az új szoftvert, ha még csak béta állapotú és vagyok olyan, hogy bevállalom az esetlegesen kisebb aksi időt és a néha döcögő menüt, mert tudom, hogy a kétheti frissítéssel egyre jobb és lesz béta szoftver állapota is.

A kisebb aksi idő jelenleg is igaz, de egyébként nem vettem észre olyan nagyon zavaró dolgokat. Az aksira egyébként egy külön cikkben kitérünk majd, hiszen ebben a témában is kaptunk újdonságot.

Az új háttérkép annyira nem nyerte el a tetszésemet, nyilván szokni kell, de azért jól jött ez az új stock fotó. Más kép jelenleg még nincs.

Ami szembetűnő, hogy az app switcher (2x Home gomb) teljesen megváltozott, tehát eltűntek felülről a kontaktok és ez a lapos nézet, most ilyen kártyás, jobbra pörgetős cuccot kapunk, ami nekem annyira nem áll kézre, remélem a jövőben be lehet állítani a fordított nézetet is.

IMG_1575

A Beállításokban testreszabhatjuk, hogy a halkítógomb mit csináljon, ez lehet a telefon némítása vagy a forgatás zárolása. Jó fícsör, de engem annyira nem visz rá a lélek, hogy megvariáljam a jól beváltat. (iPad-használóknak ismerős lehet ez a funkció, de iPhone-on eddig nem volt elérhető – a szerk.)

IMG_1576

Az iCloud Drive mostantól kirakható a főképernyőre és megkaptuk a Lost My iPhone appot, no meg a Friendst, ami szerintem lényegében tök felesleges, csak a helyet foglalja.

icloud-drive

Az Újságos eltűnt és az új kék ikonos Music app is várat még magára egy kicsit. A Jegyzeteket annyira nem használom, de ez a rajzolós téma jópofa lett.

jegyzetek

Újdonság még az iOS 9-ben, hogy mostantól ha jön egy értesítés, akkor rábökök és a telefon átnavigál abba az appba, ahonnan éppen az értesítés megjött. Eddig tiszta sor? Na, most már van egy olyan is, hogy felül megjelenik a vissza a ** valamilyen appra gomb, ami rettentően hasznos lesz, nem kell nyomogatnom a Home-ot a visszaváltáshoz, egyszerűen csak oda bökök ahová kell.

Hamarosan folytatjuk!

Címkék:Vissza a tetejére ↑