Hírek spotify

Dátum: 2015-06-10 | írta: @dmin

0

A Spotify komoly támogatást kapott az Apple Music ellen


iCentre

Az Apple Music színre lépésével teljesen a feje tetejére állt a zenei streaming piac, ennek legújabb jele, hogy a Spotify rekordösszegű támogatást kapott befektetőitől.

A befektetők úgy gondolták, hogy a csata sikeres megvívásához szükséges összeg 526 millió dollár, ami valljuk be elég szép summa ismerve a Spotify háza táján keringő negatív híreket.

A 60 millió feliratkozónak csupán a 25 százaléka fizet elő a szolgáltatásra és a befolyó reklámköltségekkel együtt nem elegendőek, hogy a különböző jogdíja és sarcok befizetése után nyereségessé váljon a Spotify.

Azonban úgy látszik, hogy a befektetők meg vannak elégedve a zenei szolgáltató üzleti modelljével, bár azt sem tartom valószínűtlennek, hogy az Apple zenepiac-uralmi tervei ellen próbálnak ilyen módom fellépni.

A Walt Street Journal értékelése szerint a Spotify jelenlegi értéke 8,4 milliárd dollár, ez igen nagy ugrás a tavaly szeptemberi 5 milliárdos értékhez képest. Az eddigi befektetések értéke pedig bekúszott az egymilliárdos határ fölé.

A Spotify egyébként a hétfői WWDC után az árait is csökkentette 4,99 euróra, illetve 60 napig ingyenesen próbálgathatod a Premium csomagot.

Ehhez csupán annyit fűznék hozzá, hogy kíváncsian várjuk a további fejleményeket!

Spotify: Listen To & Stream Music for Free

Spotify: Listen To & Stream Music for Free

Fejlesztő: Spotify Ltd.

Ár: Ingyenes
Méret: 126.75 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Forrás: TheVerge

Címkék:Vissza a tetejére ↑