Hírek

Dátum: 2015-06-11 | írta: @dmin

0

Hogyan működik az iPad multitasking-funkciója az iOS 9-ben? [VIDEÓ]

iCentre

Az iOS 9 egyik legizgalmasabb szolgáltatása a multitasking-funkció, vagyis az alkalmazások osztott képernyőben történő kezelése.

Az iPad képernyőjének mérete, bár nem a legnagyobb, de mégis elegendő lenne több alkalmazás egyidejű futtatására. Ez a funkció régi vágya volt az almás közösségnek, hiszen például egy weboldal böngészése vagy egy Youtube videó megnézése során ki ne szerette volna megválaszolni iMessage üzeneteit anélkül, hogy kilépne a Safariból vagy a Youtube-ból.

Szeptemberben ezek az álmok valóra válnak az iOS 9 érkezésével.

De mit is tud az osztottképernyős multitasking?

ios-9-ipad-split-2

Az alapműködés közben jobbról a képernyő közepe felé történő suhintással hívhatjuk elő az előzőleg a Beállításokban élesített funkciót. Nem csupán egy másik alkalmazás használata lehetséges, elérhetjük rajta keresztül a használni kívánt ikonokat is egy másik lehetőség bekapcsolásához.

Az egyik legmenőbb szolgáltatást én csak a televíziókon futó PiP (Picture in Picture) funkcióhoz tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy a kis képet tetszés szerint tudjuk elhelyezni az iPad képernyőjén, illetve a multitaskingból történő kilépés után is élvezhetjük a filmet ugyanazon a felületen.

ios-9-ipad-split-3

Az éppen aktuális feladatnak megfelelően dinamikusan tudjuk méretezni a használni kívánt ablakokat.

Természetesen nem adják “ingyen” a lehetőséget, számolnunk kell a magasabb energiafogyasztással, vagyis az iPad gyorsabb lemerülésével, illetve az osztottképernyős (split screen) üzemmód és az ehhez kapcsolódó funkciók csak az iPad Air 2 sajátossága lesz.

 

ForrásiUpdateOS

Címkék:Vissza a tetejére ↑