Teszt

Dátum: 2015-06-22 | írta: Tocso

0

Kipróbáltam a Cardboard-ot iOS-en


iCentre

Egy éve a Google bemutatta új projektjét, a Cardboardot, melynek lényege, hogy az otthoni eszközökből is elkészíthető legyen egy virtuális valóság szemüveg.

Az Oculus Rift sok gyártó fantáziáját megmozgatta. A Sony mellett a Microsoft is mutatott be saját koncepciót, de ezek megjelenése csak a következő évekre tehető. A Google viszont megmutatta, hogy akár egy pizzás dobozból, pár száz forintos eszközökből is készíthetünk magunknak saját VR szemüveget. A projekt előrehaladását mutatja, hogy a keresőóriás iOS-re is megjelentette Cardboard alkalmazását, így már az iPhone tulajok is kipróbálhatják a szemüveget. Magát a szemüveget én az Ebay-en vettem pár száz forintért, így nem kellet bajlódnom az elkészítésével, de az összerakásával annál inkább. Igaz egy karton lap, de nem volt elsőre egyértelmű mi és merre hajlik. A végeredmény nem egy méregdrága VR-szemüveg, de ár-érték arányban 100%-osan megfelel a célra.

IMG_4929

Cardboard alkalmazás bár butított az androidos társával szemben, itt is kipróbálhatjuk a különféle lehetőségeket. Bár messze távol van az Oculus élménytől, azért a fapados verzióval is el lehet lenni. A gyári alkalmazáson kívül találunk még “cardboardos” alkalmazásokat a Store-ban, van még hullámvasutas, madárlövöldözős, és zombiölős is. 😀

IMG_4931
Nagy potenciált egyelőre nem látok így a dologban, azonban a fejlesztőknek határtalan a lehetőség, mivel nyílt forráskódú a program. Véleményem szerint a következő nagy dobás ezek a virtuális szemüvegek lesznek, de csak a későbbiekben, hiszen a piacra kerülésükkor derül ki, mennyire lesznek használhatóak a hétköznapokban más számára is.

Az alkalmazás csak az US Store-ból érhető el egyelőre, de ez ugye nem lehet akadály:

Google Cardboard

Google Cardboard

Fejlesztő: Google, Inc.

Ár: Ingyenes
Méret: 121.71 MB

 

Címkék:Vissza a tetejére ↑