Hírek beats

Dátum: 2015-06-29 | írta: @dmin

3

Mennyi az annyi, avagy szétkaptak egy Beats fülest!

iCentre

Nem tudni, hogy a Beats1 rádió vagy az Apple Music streamingszolgáltatása inspirálta a tesztelőket, de nagy buzgalmukban szétkaptak egy Beats fejhallgatót.

Arra voltak kíváncsiak, hogy az adott termék 199 dolláros ára valójában mit tartalmaz. Természetesen csak az anyagárat számolták, hiszen a fejlesztés, a dizájn és a járulékos költségek ezzel a módszerrel nem kimutathatóak a készülék árában.

Igen érdekes következtetésre jutottak: egy ilyen fejhallgató akár 20 dollár alatti összegből is kihozható.

beats

A korrektséghez hozzátartozik, hogy a táblázat készítője a mennyiségi sorozatgyártáshoz szükséges alapanyagárakkal kalkulált, ami egyes esetekben a 6.000 darabos alkatrészmennyiségeket is feltételezte.

Magyarországon a Beats Solo 2 a legolcsóbb modell, amit durván 58 ezer forintért vásárolhatunk meg az iCentre üzleteiben.

Forrásmedium

Címkék: • imre93

  Nem próbáltam, de tuti, hogy nem szól jobban a Razer Hammerhead fülesnél.

  • Oviban Kenobi

   Még egy AKG is ötször jobban szólt a Beats fülesnél, amikor az iPodoknál kipróbálhattam őket… Persze lehet, hogy pont az a példány volt már megviselt, majd még próbálgatom, mindenesetre érdemes tesztelni őket, mielőtt egy vagyont öl az ember egy gagyi fülesbe.

 • CatOnTheHat

  Mindig viccesnek tartom az olyan cikkeket, amik rácsodálkoznak egy-egy termék anyagáraira. Itt pl. 10%-a a kisker. árnak, de ez miért olyan meglepő? Inkább annak nézzenek utána, mennyi lehet a tervezés, gyártás, szállítás, marketing költsége. És akkor jön a kereskedelem 40-50%-os haszna, plusz az adók.

Vissza a tetejére ↑