Alkalmazás apple music

Dátum: 2015-06-30 | írta: @dmin

0

Itt az Apple Music! TESZT!

iCentre

Sokaknak komoly dilemmát okozott az Apple Music megjelenése, és feltették magukban a kérdést, hogy elpártoljanak-e a konkurens szolgáltatóktól?

Eddig Spotify felhasználó voltam és úgy tartom korrektnek a döntéshozatalt, hogy megpróbálom összehasonítani a két szolgáltatást.

Ennek a legegyszerűbb módja, hogy a meglévő lejátszási listáimat összevetettem az Apple Music könyvtárával és így próbáltam objektív képet kapni.

Mivel zenei ízlésem elég széles határok között mozog, ezért valószínűleg jó összehasonlítási alapot tudok képezni a két szolgáltatás között.

Persze csak éppen a felszínt kapirgálom ebben a hevenyészett összeállításban, de remélem segítséget nyújt Számotokra.

Hogy az almát az almához hasonlítsam, az ingyenes verziók zenei katalóguskínálatát vettem górcső alá, illetve vettem volna csak, hiszen a három hónapos ingyenes próbaidőszak alatt az előfizetői lehetőségeket élvezhetjük az Apple Music esetében.

FIGYELEM!

Amennyiben nem szeretnétek automatikusan meghosszabbítani a próbaidőszakot, akkor vegyétek ki a pipát az automatikus meghosszabbítás elől, ellenkező esetben levonja a 4.99 dollárt az iTunes-ban beállított számlátokról!

Tehát a zenék, a teljesség igénye nélkül…

Apple Music Spotify
The Prodigy igen igen
Hardknox igen igen
Ganstagrass nem igen
Miles Davis igen igen
Screamin Jay Hawkins igen igen
Audioslave igen igen
Sting igen igen
The Police igen igen
Thin Lizzy igen igen
Die Antwoord igen igen
Filmzenék igen igen
Balkan Fanatic igen igen
Futás integráció nincs igen

Jobban belebonyolódva az albumokba érdekes dolgokra jöhetünk rá, hiszen például a filmzenék között nem találtam meg olyan alkotásokat, mint a nagysikerű Justified sorozat filmzenéje, ez persze kihat az előadói oldalra is, ugyanis a Gangstagrass nevű együttes sem szerepel az Apple Music kínálatában.

Gondolom estig lehetne sorolni a pro és kontra érveket, azonban óriási eltérések nincsenek a kínálatban.

A rajongók számára az egyik legfontosabb érv az Apple Music mellett a Connect nevű közösségi felület lehet, bár szerintem az élesedő verseny ennek a bevezetésére fogja kényszeríteni a Spotify-t.

A rádió funkciót egyelőre a Spotify lejátszási listáihoz tudnám hasonlítani, tematikusan kapunk zenéket mindenféle témakörben.

A magam részéről egyelőre nem kerül törlésre a Spotify, azonban az Apple feladta a leckét az összes zenei streamingben utazó szolgáltatónak.

Egyelőre ennyi, remélem hamarosan mélyebben el tudok merülni az Apple Music rejtelmei között.

Érdekességképpen megjegyezném, hogy a cikk írásának időpontjában az Apple hazai oldalán még nem frissült a Music menüpont.

 

Címkék:Vissza a tetejére ↑