Hírek

Dátum: 2015-07-02 | írta: Bence

12

iPhone és iPad jailbreakelése részletesen

iCentre

Korábban egy összefoglalóban leírtam mi is az a jailbreak, most ebben a cikkben bemutatom, hogyan is kell jailbreakelni kedvenc apple eszközünket, anélkül, hogy papírnehezéket varázsolnánk belőle.

Többféle megoldás létezik jailbreakre, viszont mi csak is kizárólag a Taig féle szoftvert ajánljuk. Ha más programmal próbáljunk megoldani, előfordulhat, hogy olyan dolgok is települnek a készülékünkre, amit mi nem igazán akarunk.
Adatok kinyerése tőlünk, stb.

A következő lépések végrehajtásával mindennek mennie kell tökéletesen.

AZ ITT LEÍRTAKAT MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE PRÓBÁLJA KI!!

jailbreak

1. Első körben meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a legújabb, 8.4-es szoftver van a készülékünkön. iTunes frissítés ajánlott, telefonos frissítés esetén problémák jöhetnek elő a folyamat során. Ha esetleg valaki telefonon frissített 8.4-re, annak ajánlott egy restore-t nyomni iTunesban, és egy tiszta rendszerrel indítani. Előtte a szokásos backupot el kell végezni, hogy megmentsük az adatainkat! Az akkumlátor legalább 50 % töltöttségen legyen, mielőtt nekiállunk a folyamatnak. Ami még fontos, hogy kapcsoljuk ki a beállításokban az automatikus lezárás, illetve az iPhone keresése funkciókat.

2. Ha az első lépéssel végeztünk, akkor a készülékünk elő is van készítve a hackre. 🙂 Most pedig be kell szereznünk a szükséges szoftvereket. (iTunes és Taig)
Legtöbbünknek gondolom már telepítve van az iTunes, viszont a legújabb verziókkal nem működik a Taig féle szoftver, tehát ha nem 12.0.1-es verzió van fenn, akkor le kell töltenünk innen, és telepíteni kell. Ha megvan az iTunes, akkor jöhet a jailbreakhez szükséges program, amit ide kattintva tudtok letölteni. Ha esetleg valaki nem tud kínaiul, a nyelvet érdemes angolra állítani. 😀

3. Telefon előkészítve, programok megvannak. Nincs más hátra, mint csatlakoztatni a készüléket, és elindítani a Taig szoftvert. Pár kattintás az egész, ha az előző két pontban leírtakat pontosan megcsináltátok, akkor minden tökéletesen fog menni. A folyamat során lesz pár restart, csak várjatok türelemmel, a program kiírja ha kész, és ki lehet húzni.
A következő képek bemutatják, mit is kell csinálnunk a programon belül.

  taig3

taig1

taig2

Ha lefutott a program, ami lehet 10-20 perc is, akkor készen is vagyunk majdnem. Miután lehúztuk a készüléket a gépről, indítsuk el a települt cydia appot, és engedjük, had fusson le a folyamat. Ezután kedvünkre válogathatunk a tweakekből.

Címkék: • Mrpuzzle

  Es mi van akkor ha jon az ios 9 jailbreakelt telefont hogyan lehet frissiteni? A valaszt elore is koszonom

  • Hydraxxy

   Az OTA -s frissítés az nem működik így szóval csakis iTuneson keresztül. Vagy OTA-val is megy ha előtte csinálsz egy restore-t.

   • Mrpuzzle

    Koszonom 🙂

 • Szabó Gábor

  hello!
  Abba kérnék segítséget hogy nem tudom jalibreak a telefonom pedig minden
  úgy csináltam ahogy leírnak és még is ezt írja ki a program:
  ” Apple drive hasn’t been found.Please dowload install itunes”
  Ekkor mi lehet csinálni vagy mit kell! NAgyon szépen köszönöm

 • Levente Balogh

  Sziasztok nekem a kicsomagolásnál ír hibát: az archívum akár ismeretlen formátum vagy megsérült. Mit tegyek? Köszi!

  • Levente Balogh

   Lehet hogy az iTunes-en kellene állítani?

   • Levente Balogh

    Mindent megpróbáltam, de jailbreaking közben meghal az egész és azt írja ki hogy fail. Ha valaki tud valami segítséget azt nagyon megköszönném!

  • Levente Balogh

   Mondjuk telefonon csináltam a frissítést, nyomok egy backup-ot és restore-t.

 • Doe John

  Hi! Ez megy 8.4.1 es Ipaddal is vagy arra még semmi megoldás?
  Köszi előre is a helpet.

 • Csőre Töltve

  Nekem nem sikerült telepíteni 😀

Vissza a tetejére ↑