Teszt

Dátum: 2015-07-06 | írta: @dmin

0

Philips Fidelio M2L, a Lightning csatlakozós fejhallgató

iCentre

A napokban szerkesztőségünk hozzájutott egy igazi csemegéhez, a Philips Fidelio M2L fejhallgatójához.

A Magyarországon egyelőre nem kapható termék elég érdekes, hiszen a Philips eddig ebben a kategóriában elvétve motorozott, olyan piacra próbál belépni, ahol neves vetélytársak sokasága várja.

A beépített zajszűrővel ellátott fejhallgatót a Philips a Fidelio termékcsalád tagjaként pozicionálta, ami egy, az átlagosnál magasabb hang- és termékminőséget jelent a Philips választékában.

A kütyü meg is felel ezeknek a kívánalmaknak, hiszen remek hangzással bír és minőségi anyagokból állították elő, ellentétben a Philips olcsóbb termékvonulataival.

A minőség már a csomagoláson is meglátszik, az elegáns papírdobozban a készülék mellett, az annak színével harmonizáló, selyemhatású béléssel ellátott hordozózsák és használati útmutató található.

A fejhallgató MFi szabványos, vagyis az Apple által elismert Lightning csatlakozóval van szerelve.

Érdekes módon a hangerőszabályzó a hangszórórész külső felületén található, ami elsőre zavarónak tűnhet, azonban elég könnyen rá lehet érezni az ízére.

IMG_0296

Mivel nem vagyok vájtfülű, ezért nem mennék bele mélyrehatóbb elemzésekbe, azonban kellemes meglepetés volt számomra a használata.

A mélyek nem olyan tolakodóak, mint egy Beats esetében, de valószínűleg egy szélsőségektől mentes zenehallgatás volt a tervezők elképzelése.

Jöjjenek azonban azok a tények, amelyekkel egyáltalán nem tudtam megbarátkozni.

Az első és legnagyobb dilemma maga a Lightning csatlakozó, amely kizárja a zenehallgatásból a nem lighningos eszközök tulajdonosait, köztük rengeteg Apple eszköz birtokosát is, így a legújabb MacBook tulajait is, hiszen azon az USB-C mellett már csak egy Jack kimenet is található. (gondolom jön majd egy átalakító – a szerk.)

Másik érdekes kérdés az iPhone vagy iPad töltése, itt is kompromisszumot kell kötnünk, hiszen a kettő együtt nem működik..

Azt értem, hogy ilyen csatlakozóval alig van fejhallgató a piacon, azonban a célközönség olyan szűk, hogy nem látom értelmét az eszköznek, véleményem szerint egy érdekes és nem túl nyereséges kísérletnek vagyunk szemtanúi.

Extra rossz pont a mikrofon hiánya, képzeljünk el egy hívásfogadást zenehallgatás közben.

philips m2l

Ráadásul az ára is elég borsosnak mondható, az USA elektronikai üzleteiben 300 zöldhasúért vesztegetik, ami valljuk be, nem mondható remek ajánlatnak egy Bose vagy egy Sennheiser mellett.

Az itt felsoroltak miatt elég kétségesnek érzem a magyarországi diadalmenetét a Philips Fidelio M2L fejhallgatónak.

Persze, aki meg tud birkózni a számomra negatívumot jelentő jellemzőkkel, annak nem fog csalódást okozni, hiszen, mint fentebb említettem, egy valóban magas minőségű és remek fülest rakott össze a hajdani holland óriáscég.

Címkék:Vissza a tetejére ↑