Hírek

Dátum: 2015-07-14 | írta: Zehy

0

Az Apple szerény 92%-os nyereséget akaszt le az összes okostelefon eladásból

iCentre

Ezzel egy időben a Samsung úgy döntött, túl sok készülékkel vannak jelen a piacon, 30%-os csökkentést fognak végrehajtani. Van összefüggés?

Az Apple növelte tehát előnyét a címben jelölt paraméterben, 8 gyártóval versengve ugrott ekkorát a cég profitja – 3 éve ez a szám 73% volt.

A piackutatók szerint 61,2 millió darab eszközt adtak el ehhez az elsőséghez, míg a Samsung 82,4 millióval büszkélkedhet.

Az elemzők természetesen a két zászlóshajót, az iPhone 6 és 6 Plust okolják a sikerért, mely két eszköz jelentősen hozzájárult a 2014-es év utolsó és a 2015-ös év első hónapjaiban végrehajtott bravúrhoz.

A nagy rivális Samsung a Galaxy S6-ot nem tudta időben a piacra dobni, így náluk nagyrészt a kis- és középkategóriás telefonok voltak versenyben ebben az időszakban – ezeken értelemszerűen a profit is kisebb, vagyis inkább még többet kellene eladni a felzárkózáshoz.

Az Apple további sikerét és az eladások 40%-os növekedését adja a gyors terjeszkedés Kínában, de ide tartozik még Makaó, Tajvan és Hong Kong meghódítása is.

Az Apple összes bevételének 69%-át az iPhone adja.

Forrás: arstechnica

Címkék:Vissza a tetejére ↑