Nagyvilág samsung

Dátum: 2015-08-18 | írta: @dmin

0

A Samsung rohamléptekben bemutatott néhány újítást

iCentre

A napot először is az úgynevezett “phabletek”, azaz a nagyobb, tablet méretű telefonokról való prezentációval kezdte a Samsung.

Úgy tűnik végre sikerült egy olyan konstrukcióval előállniuk, ami nem csak megtartotta a szükséges nagyobb méretet, de még kényelmesen is lehet kézben hordozni, ami az előző generációs készülékeknél még problémát jelentett.

A Samsung egy teljesen új kategóriát hozott létre a “nagyobb méretű telefonok” bevezetésével, a rengeteg pozitív visszajelzés, illetve a hatalmas igények a termékre arra bátorították őket, hogy újabb, jobb, gyorsabb, és stílusosabb készülékekkel álljanak elő minden egyes évben.

Miután Jong-Kyun Shin, a Samsung elnöke bejelentette mind a Galaxy S6 Edge+-t és a Note 5-öt is, hozzáfűzte: “A képernyők nagyobbak lettek, de a telefonok maguk kisebbek”.

A Note 5 az oldalán az LG telefonokon látható meghajlított élekkel találkozhatunk, ami gyönyörű ívet ad a készüléknek, viszont a kézben tartás szempontjából kissé nehézkesebbé teszi a fogást, főleg azért, mert a méret is nagyobb, mint amit megszoktunk.

Az egyik újítás a Note 5-ben, hogy most már kikapcsol képernyőnél is előhúzhatjuk az S pen-t, és egyből írhatunk a képernyőre jegyzeteket (memo-kat), anélkül hogy egyetlen gombot is meg kellene nyomnunk a telefonon.

Az első bepillantások után szemügyre vehettük az S6 Edge+-t is. A telefon gyönyörű eleganciát sugároz, kinézetére és felépítésében megegyezek az S6 Edge-el.

Az első szembeötlő különbség az S6 Edge+ 5.7colos kijelzője, ami megtévesztően nagynak tűnhet, viszont összességében a telefon még így is kisebb mint a Note Edge volt. Állításuk szerint sok felhasználó még 1 kézzel is képes lesz használni a készüléket.

Mostantól élő adásban streamelhetünk egy gombnyomással a kamera applikációból közvetlenül a Youtube-ra.

Mind a két készülék 5.7 colos Quad HD Szuper Amoled kijelzővel rendelkezik, 4GB RAM-al megspékelve.

Az S6 Edge+ és a Note 5 is 16 megapixeles kamerákat kaptak, amikbe egy újabb generációs képstabilizációs rendszer, másnéven “VDIS” került, amiktől a videók még egyenletesebbek és tisztábbak lesznek.

Mind két telefonba kerül gyorstöltő vezeték nélküli funkció, ami az ígéretek szerint a valaha látott leggyorsabb lesz, mindkét telefon képes lesz kevesebb mint két óra alatt teljesen feltölteni, ami gyorsabb, mint ahogy egyes telefonok kábelen keresztül töltődnek.

A Samsung Pay rendszer bevezetéséről is szó esett, ez lényegében ugyanúgy működne, mint a paypass-os bankkártyák – a telefonunkat elég lenne odatartani a megfelelő felülethez, és már meg is történt a tranzakció.

Az új eszközök, főleg a telefonok ilyen gyorsasággal történő piacra dobását valószínűleg az Apple szeptemberi bemutatója kényszerítette ki a koreai gyártótól.

Forrás: endgadget

Címkék:Vissza a tetejére ↑