Hírek

Dátum: 2015-08-25 | írta: FluffyUnicorn

3

Intelligens energia, most már iPhone-oknak is

iCentre

Az “Intelligent Energy” egy brit energetikai cég, ami évek óta egy különleges projekten dolgozik.

A legújabb fejlesztések eredményeként létrejött egy olyan iPhone 6 prototípus, ami egy beépített energiacella segítségével támogatja a hidrogén patronokat, amik képesek akár egy heti működéshez is elegendő energiát előállítani az iPhone 6 számára. Ezek mellett bemutattak még egy hidrogén-működtette MacBook Air-t.

A szabadalmaztott üzemanyag-cella rendszert először Indiában fogják bevezetni az elkövetkező pár hétben, különböző járművekben. A cellákban hidrogén és oxigén lép reakcióba egymással, a melléktermék pedig mindössze egy kevés hő, és vízpára.

Az Intelligent Energy ezek mellett még bemutatta a hidrogénnal működő újratölthető iPhone töltőt is, Upp néven, ami ugyanezt a technoógiát használja, ráadásul nagyon kis méretű, elfér az energiacellák mellett az iPhone-ban anélkül, hogy a méretét vagy a formáját változtatná.

Henri Winand, Az Intelligent Energy vezérigazgatója szerint:

Tudomásunk szerint ezt még soha, senki nem tudta megcsinálni. Képesek voltunk elkészíteni az első olyan üzemanyagcellát, ami olyan vékony, hogy a meglévő vázat nem változtatja, és az újratöltőt se kell eldobni. Ez egy hatalmas lépés, hiszen ha egy új technológiát vezetsz be, muszáj mutatnod egy olyan utat a felhasználóknak, amit ők kényelmesen tudnak használni.

Az egyetlen kozmetikai különbség az iPhone 6 prototípuson a hátsó szellőzök hozzáadása, valamint egy kis nyílás, ahol a vízpára eltávozik. Az Intelligent Energy azt tervezi, hogy egy eldobható patront fog a piacra dobni, amit az iPhone 6 aljára csatolva, egy hétnyi energiát fog szolgáltatni a telefon számára.

A cég megemlítette, hogy egy partnerrel közösen dolgoznak – valószínűleg az Apple-lel, bár egyik cég sem adott hivatalos választ.

Forrás: MacRumors

Címkék:



 • Riĉhärd Nĕmeth

  ideje volt végre valami akku fejlődésnek.

  • Ez ideje már van ilyen hidrogénes cucc, pl a BMW csinált ilyet. Inkább az a kérdés hol lehet tölteni és mennyibe van egy ilyen cucc

   • Riĉhärd Nĕmeth

    egy ideje már elég sok technika elérhető, csak nem az átlagembernek persze. a kérdés mikor és mennyiért jelennek meg?

Vissza a tetejére ↑