Hírek

Dátum: 2015-08-26 | írta: Zehy

33

„Balfaszok vagytok mindannyian” – iPhone Magyarország

iCentre

Ugyan szóltunk, de úgy látszik nem mindenkihez tudtunk elérni, mindenesetre álljon itt tanulságul ez a cikk, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is elő fog fordulni hasonló eset.

A napokban felpörgött három iPhone Magyarország weboldal közül az egyik gyakorlatilag saját magát leplezte le, hiszen az egyik (vagy egyetlen?) admin nem éppen finoman közölte kedvelőivel a szomorú valóságot.

balfaszok-apple-iphone

Szögezzük le egyszer és mindenkorra: az Apple sosem fog ilyen nyereményjátékot hirdetni a Facebookon, nincs iPhone Magyarország Facebook-oldal, de még Apple Magyarország sem*, valamint ezek kombinációjára sem érdemes fogadni a közeljövőben.

Emellett szintén fogadnánk egy iPhone 6-ba, hogy egyik nagy műszaki cég vagy webshop sem fog pár ezer vagy tízezer lájkért ekkora összegű nyereményjátékot felajánlani, hiszen egész egyszerűen nem éri meg. (Persze kivételek lehetnek, de lássuk be, nem ez a megszokott.)

A tanulmánynak is felfogható eset nem egyedülálló, jelenleg is több, ingyen iPhone-t kínáló oldal fut hasonló néven, ahol a hiszékeny embereket becsapva gyűjtenek lájkokat az oldalak létrehozói. A miértekről több cikket is meg lehetne tölteni, a mostani eset azonban nem a klasszikus lájkvadászat volt, hiszen úgy tűnik az oldalt nem használják fel más célokra, nem adják el, egész egyszerűen csak szórakozott valaki.

balfaszok-apple-iphone-2

Ami sokkal fontosabb és egyben megdöbbentő is, hogy pár nap alatt egy majdnem 300 000 forintos telefon ígéretével 10 ezreket csaptak be, ami egy ennyire nyilvánvaló csalás esetében vicces, megdöbbentő és nagyon szomorú is egyben. (Mondjuk azt már nem is akarom kommentálni, aki még a leleplezés után is “OSZTVA” kommentekkel bombázza az oldalt… bahhh)

Ezen kívül azt talán még rosszabb látni, hogy általam értelmesnek hitt ismerőseim is bedőlnek ezeknek átveréseknek és boldog-boldogtalan ész nélkül lájkolja és osztja az idióta tartalmakat. Megértem persze, hogy egy ilyen drága dolog ígérete egy lájkért/megosztásért cserébe semmi, majd lesz, ami lesz alapon tökmindegy és megy a kattintás.

De kérlek Benneteket, csak egy pillanatra gondolkodjatok el mielőtt rányomtok a gombra, hiszen ezzel könnyedén megkímélitek magatokat egy esetleges csalódástól és még totál hülyének sem fognak nézni az ismerőseitek… mert hogy ájfont nem fogtok így nyerni, az is biztos.

UPDATE – Nincs új a nap alatt, a másik oldalt azért megpróbálják eladni, ha már ilyen “szépen” felfutott.
iphone-magyarország-balfaszok

*Remélem a konkurencián kívül mindenki tud szöveget értelmezni, de azért leírjuk, hogy természetesen Facebook-oldalra gondoltunk itt is, mint ahogy az egész kiemelt rész erről szól (meg úgy az egész cikk), nem is értem, mit nem értenek ezen. Ja, de, tudom, savanyú a szőlő és próbálnak minket lejáratni. Hajrá, kis jedi lovag. 😀

Címkék: • itsuki

  még ha arról szólna hogy csalódástól fognak bőgni. Aki ezt bevette,bármit bevesz az a baj… Jó tanulság de ebből csak az “tanul” akinek nincs is mit ,aki meg megosztja őt nem érdekli az ilyen dolog.

 • frostyler

  Pár napja bejelentettem az oldalt a fb-nál és egy csomó postot töröltek amit bejelentettem, lehet emiatt fedték fel magukat?

  • Nem, mert ő nem látja a feljelentéseket. Egyszerűen csak úgy döntött sztem, hogy elég.

  • Kristián Chris Durmik

   te most komolyan feljelentetted őket drog terjesztésért?? xD

 • ern0

  Mit nyerek, ha lájkolom ezt a cikket?

  • Örömet okozol vele nekünk. 😉

 • Ant

  Ugye az iPhone közösség csak röhög az átverteken,és kicikizi? Vagy TESZ a butítás ellen? Szép az oldalatok, de az a 60k like vicces 🙂
  Vizet prédikáltok és….

  • Többször is szóltunk, h ne dőljenek be. Mit kéne még tennünk? Ja, jelentettük is az oldalakat. Te megtetted?

   A több éves működésünk alatt egy likeharácsolós nyereményjátékunk se volt emlékeim szerint. És 70e, nem 60. 🙂

  • Márta Lejer

   Butítás? Ha valakit hülyére lehet venni, az buta. Nem a butítás ellen kellene tenni, hanem a butaság ellen. Adott esetben az áloldal épp erre tett kísérletet, elszomorító eredménnyel. Észt – sajnos – nem lehet osztani…

 • laca

  de ez azt bizonyítja hogy az iphone-osok magasról leszarják, nem néznek utána iphone. iphone kész rácuppannak mindenre ( Tisztelet a kívételnek)

  • Nem nagyon értem az összefüggést.

   • laca

    kedves Admin!

    az összefüggés annyi hogy nézd meg mennyi ember kajálta be a dolgot, mert valaki elhitette vele hogy egy iphonet lehet nyerni, és gondolkodás nélkül benyalták az egészet jó előfordulhat a konkurenciáknál is persze nem tagadom. de az apple termékeknél mindneki vakon megbízik a termékben. ohh iphone nyereményjáték? oszt megoszt liekolj mi egymás és nem gyanakszik. és ez minek köszönhető? hogy az apple belevéste a hülyeséget az emberek fejébe hogy az apple cuccok az isten, hol ott nőjjünk már fel nem így van 🙂 és legszívesebben kettétörném az ipadom mert nem lehet vele rendesen neten böngészni random kilép oldal betöltés közben 🙂 u.i.: bocsi hogy későn reagáltam rá 🙂

  • Csaba Balázs

   Ők nem iphone-osok, hanem azok szeretnének lenni. De egy Nokia 3310-re sem futja nekik. (= Az eszüknek megfelelő munka nem fizet még egy feltöltős SIM-et sem…)

   • János Spaits

    Ez nem igaz, nekem jobbára azok az ismerőseim osztogatták akiknek amúgy is iphonjuk van. Amúgy meg egy sznob paraszt vagy

    • Csaba Balázs

     Sznob paraszt? Azért mert a felgyorsult, kapitalista világban tehetetlenül vergődő, a megoldásokat az égből váró emberek viselkedésére reagálok?
     Valszeg nem ismersz 🙂

    • laca

     de ha van neki, akkor miért osztogat meg ilyesmit? 2: azért ne felejtsük el hogy az apple azt csinálja, hogy megvárja amíg a konkurencia kijön az ujdonságokkal, és mérlegel hogy mi megy és belerakja a kövi telefonjába . kérdem én ebben mi az innovatív? Tehát az én személyes véleméynem szerint aki megvesz egy viszonylag egy éves technikával felvértezett új telefont 300-ezerért, na az a sznob 🙂

 • Gergely Debreceni

  OSZTVA! jah, nemide 🙂

  • Itt is pont annyi értelme van, mint máshol. 😉

   • Gergely Debreceni

    poen akart lenni, de tul reggel van meg 🙂

 • Csaba Balázs

  Olyan szintű elbutulás és hiszékenység jellemző a társadalom azon (egyre növekvő) részére, akik munka helyett FB-znek (lehet munka mellett is!), hogy az már-már Orwell-i szintű világot eredményez.

 • Motyon

  Ott kezdődik, hogy minek bármilyen nyerős szart megosztani. Olyat is ami igaz. Égő. Mit szolnak majd az ismerősök? Igénytelennek, csórónak hisznek ha ilyen van a falamon. Egy ingyen telefon nem ér ennyit.

  • Win Elen

   Inkább az ismerősöket cseréld le, ha ilyen sekélyesek. Vagy nagyon egyedül maradnál?

   • Motyon

    Nem kell senkit sem lecserélni, csak nem kell farok dolgokat osztogatni.

 • Pingback: Szeretlek Magyarország()

 • József Acsay

  ADATHALÁSZAT! A címjegyzékeket adják-veszik!

 • Viba

  imádom minden szavát a cikknek :DDD

 • Juhász Péter Nikopol

  És mégis bejön ezeknek a faszoknak! Özönlenek a birkák! Tegnap(08.27.) olyan 7075 kedvelője volt az oldalnak,ma(08.28.) 37266!!!
  Pedig olyan kamu és fail rengeteg van az oldalon,hogy el sem hiszed!
  Nyerj egy iPhone 5-öt és iPhone 6 kép van hozzá,a VB alkalmából kaptunk 50(!!) darab iPhone 6-ot,de nem lehet legálisan eladni,mert nincs rajtuk fólia(honnan kaptak?Kiszökött a gyárból??) ezért kisorsoljuk!
  De a legdurvább, szeretnéd megnyerni ezt a fekete(???) Samsang Galaxi(???) 5 EDGE mobiltelefont? Csak kettőt kaptunk a samsang hangary-tól(???),ezért még ma kisorsoljuk!…Tele van már az oldal ennek a cikknek a megosztásával,mégis özönlenek a lájkoló baromállatok! Ilyet én még nem láttam, hogy kb. 16 óra leforgása alatt a 7ezer oldal lájk száma 37ezerre ugrorjon,pláne ennek ellenére,hogy tucatszám linkelik be az emberek ezt a cikket.A politika terén sem lesz változás pont emiatt,mert ekkora egy birka nép kevés akad a világon és ezt a nagyok ott fent szépen ki is használják!!!

  • Biff Tannen

   Fafejek!!!! Think McFly! Think!!!

 • expa

  Tényleg idióta aki ilyennek bedől…

 • Juhász Péter Nikopol

  Ezt mostmár tényleg NEM HISZEM EL!
  Csak kiposztolják,hogy: “Hányan vagyunk fent?” ..és többszáz,több ezren lájkolják és százak osztják meg a posztot,pedig mostmár minden posztnál ottvannak a hozzászólások,cikk-megosztások…és mégis! Ez már NONSZENSZ!
  http://kepfeltoltes.hu/150830/h_nyan1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/150830/h_nyan2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/150830/h_nyan3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/150830/h_nyan4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 • Szabó Dani

  Osztva

 • Anonimus

  Sziasztok!

  Ossza aki csak tudja!
  A mac-center. hu oldalrol senki ne rendeljen semmit! Elore utalas utan nem jon a vart futar! Gyanus hogy naluk a legolcsobbak a termekek, de osszeraktak az oldalt rendesen.
  Rendorsegi feljelentes megtortent, de a magyar rendorseg csak traffipaxozni tud ugyebar, ugyhogy bottal uthetjuk a penzunket…

Vissza a tetejére ↑