Nagyvilág chrome

Dátum: 2015-08-29 | írta: @dmin

0

Steve Jobsnak igaza volt vagy igaza volt?

iCentre

Még júniusban, a Google közölte a hírt, miszerint a Chrome böngésző hamarosan elég okos lesz ahhoz, hogy intelligensen szünetelteti azokat a tartalmakat, amelyek nem létfontosságúak a a weboldalak számára.

Ez örvendetes változás, amely segíthet abban, hogy a Flash tartalmak által okozott esetleges böngészési problémák megoldódjanak.

Az Adwords Google+ oldalán tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a sokak által várt Chrome frissítés szeptember 1-én érkezik , amely a Flash-blokkolót alapértelmezett tartalmazni fogja a felhasználók számára.

A Google azt ajánlja, hogy a hirdetők váltsanak át HTML5 hirdetésekre, hogy elkerüljék a blokkolással járó kellemetlenségeket.

A Flash tartalmak blokkolása remélhetőleg egy jobb böngészési élményt fog eredményezni és növeli az akkumulátorok élettartamát, valamint csökkenti a betöltési adatmennyiséget.

A Chrome mindig is zabálta az akkumulátoridőt, különösen, ha összehasonlítjuk a Mac-en futó Safarival.

Érdemes megjegyezni, hogy manuálisan is aktiválhatjuk ezt a funkciót.

Menj a Chrome-ban a Beállításokba, ott nyisd le a “Speciális beállítások megjelenítése” opciót, kattints az Adatvédelem alatt található Tartalombeállítások gombra, ott jelöld be a Fontos plug-in tartalmak észlelése és futtatása pontot.

A fentiek fényében nem árt megjegyezni, hogy a néhai Steve Jobsot ismét igazolta az élet.

Forrás: Endgadget

Címkék:Vissza a tetejére ↑