Hírek iphone 6s

Dátum: 2015-08-31 | írta: FluffyUnicorn

6

iPhone 6s kamera: 12 megapixeles fotózás, 4K videófelvétel

iCentre

Sokat hallottunk már arról, hogy az iPhone 6s-ben alapjaiban gondolják újra az új generációs iPhone-ok kameráit. Most végre pontosabb részleteket is tudunk.

Mark Gurman, a 9to5Mac írója szerint az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus teljesen újragondolja a rendszert, ami előreláthatólag egy 12 megapixeles hátsó kamerát fog támogatni, ami képes lesz full 4k-s felbontásra, valamint egy egyszerű szoftveres trükk segítségével az első kamerához is kapunk vakut.

4k videó felvétel

A következő generáció lesz az első az iPhone-ok közül ami képes lesz videót felvenni full 4k felbontásban. A lényegesen magasabb pixelszám eredményeként sokkal szebb és élesebb videókat fogunk tudni készíteni a mostani iPhone fullHD kamerájához képest, ami meg fog látszódni az Apple 4K TV-ken is.

A FaceTime kamerát is újragondolták

A telefon előlapján helyet foglaló kamera, ami a FaceTime névre hallgat, szintén lényeges változásokon meg keresztül. Ezekről egyelőre még sok mindent nem lehet tudni, de az új vaku már biztos, és a mostani 720p-s, 1.3 megapixeles szemcsés kamerától valószínűleg elbúcsúzhatunk.

Idén már volt párszor szó arról, hogy az Apple teszteli a 4K videófelvételt az idei iPhone fejlesztésnél, míg a korábbi jelentések arról szólnak, hogy egy 12 megapixeles kamerával is bővülni fog a telefon. Egyelőre még nem biztos, hogy a szenzor a 12 megapixeles natív, vagy a 13 megapixeles levágott verziót fogja támogatni. Minden egyéb ki fog derülni szeptember 9-én.

Forrás: 9to5Mac

Címkék: • Adam Deutsch

  és akkor az első kamera meg hány mp lesz? 3.2? az elég ciki lenne már :S 5-8mp jó lenne 🙂

  • Elite Kommisar

   Miért ciki? Jobb képeket készít az a 8mpx-es kamera mint a Nokiának a csúcs szuper 40 mpxes-e . Arról nem is beszélve, hogy a “versenytársait” is simán lealázza.

   • Azért ciki, mert nem ért hozzá, és nem olvas mélyebbre, így csak addig lát, hogy “hú, x telefon kamerája 5000 megapixeles, az iPhone-é meg csak 8, egyértelműen x a jobb”.
    Ne haragudj Ádám, de ha valaki ilyeneket mond, az parasztvakítás áldozatává esett.

    • Elite Kommisar

     Pontosan.

   • Adam Deutsch

    Ez igaz de vannak nemi hibak és lehetne egy kicsit jobb a macro fotoja

 • Elite Kommisar

  Nekem teljesen mindegy csak oldják már meg a videokamerát, hogy ne legyen ennyire kicsi/zoomolt a látószöge. Rohadt idegesítő, hogy ha normális felvételt akarok, akkor rá kell csíptetnem a szélles látószögű lencsét. (iPhone 6, iPad 4, iPhone 4)

Vissza a tetejére ↑