Hírek

Dátum: 2015-09-02 | írta: Hella

0

Az Apple csatlakozik a Pentagon katonai programjához

iCentre

Persze most mindenkinek a Hollywoodból csömörig játszott és felhasznált téma ugrik be, miután meglátta a Pentagon szót. Robbanások, lövöldözések és persze hős amerikaiak (akik csak a filmvásznon hősök) bátor cselekedetei.

Itt akkor ezt el is lehet felejteni, mert nem erről van szó. Az Apple nem egy ilyen „kasszasikerhez” adta a nevét, hanem egy ennél sokkal komolyabb témához. 
Ugyanis a méltán világhíres cég, egyike annak a 162-nek, akik megállapodást kötöttek a U.S Department of Defens-szel.

A megszellőztetett megállapodás alapján a cégek új katonai felhasználású érzékelők fejlesztésében segítenek. Bár még távol van a katonai felhasználású Apple Watch, az Apple, a Boeing és a többi céget is megkérték, hogy segítsenek olyan többcélú érzékelő tervezésében, melyek egyszerre több feladatot látnak el, mint például a kapcsolattartás a harci eszközökkel.

Az Apple és a Boeing megállapodását FlexTech néven emlegetik, de sok más csapat is részt vesz benne. Ilyen például a Harvard egyetem, a Kalamazoo egyetem, illetve az Akron polimerekkel foglalkozó cége. A kutatási és fejlesztési program laborját az információk szerint a kaliforniai San Joséba fogják kihelyezni.

A további híreket kíváncsian várjuk, hogy vajon ebből a nagy cégek és okosok közti fúzióból milyen csúcs katonai kütyük születnek.

Forrás: iMore

Címkék:Vissza a tetejére ↑