Hírek

Dátum: 2015-09-03 | írta: Tocso

0

Borsot tört a Huawei az Apple orra alá

iCentre

A nagy nevek közt elvesző Huawei bemutatta új, Mate S típusú telefonját, mely a felső kategóriát célozza meg.

Mindez nem is lenne érdekes egy Apple portálon, azonban a telefon legnagyobb újdonsága, hogy rendelkezik az Apple Watch által már gyakorlatban használható, a hamarosan megjelenő iPhone 6s-ben pedig valószínűleg megtalálható Force Touch nevű technológiával.

Akik nem ismernék, a Force Touch lényege az, hogy a kijelző az érintés mellett a nyomóerőt is képes érzékelni és értelmezni is.

A Huawei még a névváltoztatással se fáradt, termékükben is Force Touch néven reklámozzák. A bemutató alatt ezt egy amúgy elég látványos műsorral demózták, melynek lényege, hogy lemértek a kijelzőn egy narancsot. Azt persze nem tudjuk, hogy mennyire pontos az adat, mégis, jó ötlet volt a részükről.

wpid-wp-14412002328531

Azonban a Huawei mérnökei is találkoztak azzal a problémával, hogy pontosan ők se tudják, mire is jó a technológia. Hisz valószínűleg senki se fogja ezen mérni pl. a cukrot a süteményhez. Persze pár helyzetben hasznos lehet, ezt a demó videókon is látni, de engem ennek ellenére nem győztek meg.

Az Apple Watch-ban inkább látom a jogosultságát, hisz nincs se felület, se gomb, hogy sok funkciót hozhassunk elő, így az ilyen megoldások megkönnyítik a kezelést. Ellenben telefonokban már ott a méretes kijelző és a fizikai gombok a funkciók kényelmes eléréséhez.

Kíváncsian várom belekerül-e az új iPhone-ba a Force Touch és ha igen, megemeli-e az árát, hiszen nem egy olcsó alkatrészről beszélünk.

Az új Huawei készülék ősszel jelenik meg, de egyelőre csak a Force Touch nélküli verzió. Az újdonsággal érkező megjelenése egyelőre nem ismert, egyes pletykák szerint vagy a technológiai problémák miatt vagy alkatrész hiánnyal küzdhetnek.

Szerintetek hol lehet jól használni ezt a nyomásérzékelést az okostelefonban? Ti látjátok értelmét?

 

Forrás: theVerge

Címkék:Vissza a tetejére ↑