Hírek

Dátum: 2015-09-07 | írta: FluffyUnicorn

0

Rálőttek, de az iPhone megmentette a fiú életét!

iCentre

Valószínűleg amikor azt hallod, hogy egy iPhone megmentette valaki életét, az jut először eszedbe, hogy a mentőket sikerült vele valakinek időben elérnie.

Az iPhone viszont egy rablótámadás során megmutatta, hogy ennél többre is képes – megmentett egy diákot egy borzalmas sebesüléstől, ugyanis a kilőtt golyót megállította a telefon.

A múlt héten egy bűnöző szökött be a Fresno State campusára, és egy fiú tanulót hazáig követett. A tolvaj – arcán egy símaszkkal – elvette a srác táskáját, majd lábon lőtte a srácot. Azzal viszont nem számolt, hogy a golyót megállítja a fiú iPhone-ja.

“A farmerja szét volt szakadva” – mesélte Faris Alotaibi, az áldozat szobatársa. “Megmutatta a telefont, a golyó tisztán látszott – beszakította a telefon képernyőjét, és széttörte a teljes előlapot.

A tolvaj a diák laptopjával  ugyan elmenekült, de a szituáció sokkal, de sokkal rosszabbra is fordulhatott volna, ráadásul komoly kérdések merülnek fel a Fresno State campus biztonságával kapcsolatban.

Ez nem az első alkalom, hogy egy iPhone sikeresen megállított egy golyót.

2012 februárjában egy autóvezető menekült meg, amikor az iPhone-ja felfogta a szívének szánt halálos lövést, valamint idén is volt egy hasonló eset, amikor egy iPhone 5c mentette meg a 25 éves tulajdonosának az életét, mikor egy 19 éves tinédzser megtámadta egy vadászpuskával. A fiú komoly sérüléseket szenvedett, de a rendőrség állítása szerint biztos, hogy meghalt volna, ha nincs az iPhone a zsebében.

Forrás: CultofMac

Címkék:Vissza a tetejére ↑