Mac

Dátum: 2015-09-10 | írta: admin

0

Tölthető az OS X El Capitan GM

iCentre

A mai napon kaptam egy emailt az Apple Beta Software Program részlegéről, amiben felhívták a figyelmem arra, hogy mától hivatalosan is elérhető az OS X El Capitan GM verziója azoknak, akik részt vettek a béta rendszer tesztelésében.

Természetesen megköszönték, hogy részt vettem a programban, és hogy visszajelzésekkel segítettem őket.

osx-el-capitan-gm-2

iMacen a Yosemite mellett volt az El Capitan feltelepítve. Mindenki mondja, hogy nem lehet béta szoftvert a megjelenés előtt úgy telepíteni, hogy egyedüli rendszer legyen rajta, ez mindenképpen igaz és megfontolandó.

Bár az újítások tényleg szépek, és bár elméletben gyorsabb is volt a rendszer, sajnos az első béta szoftver megjelenése után csak jöttek a problémák:

– Az Apple TV-re való kivetítés nem volt egy egyszerű dolog, sokszor akadozott, vagy megszakadt
– Bluetooth hangszóróra való csatlakozás esetén a hang folyamatosan szaggatott, vagy el sem indult és tök néma volt.

Ráadásul a Safari mindenben korlátozott, nem engedélyezett rengeteg bővítményt és ezáltal pl: csak Youtube-on voltam képes videót nézni, mert ha egy Index hírbe volt videó beágyazva, nem tudtam megnézni.

Ezeket a gyermekbetegségeket a hivatalos béta 2 megjelenése majd a 3. és így tovább folyamatosan orvosolta, de persze még mindig nem volt tökéletes az élmény. Természetesen a GM verzión is lehet majd mit folyamatosan javítani, de ez a verzió már nem jön ki olyan problémákkal, mint a fentebb felsoroltak.

Természetesen örülök, hogy szeptember 30. helyett már ma a végleges rendszer lesz az iMac gépemen.

Ahhoz, hogy legközelebb értelme is legyen írni róla, most nyúzni fogom és meglátjuk, tényleg olyan lett-e, mint amit az Apple megálmodott a felhasználóknak.

A cikket Király Gábortól kaptuk, köszönjük!

Címkék:Vissza a tetejére ↑