Apple TV apple tv

Dátum: 2015-09-11 | írta: @dmin

2

Az Apple TV Siri-je kevés nyelven fog beszélni

iCentre

A cupertinóiak végre bemutatták az új Apple TV set-top boxot, amely nem csak lépést tud tartani a versenytársakkal, hanem a csúcsra is jó eséllyel pályázik.

Az új Apple TV mikrofonnal ellátott távirányítóval érkezik, amellyel megszólalásra bírhatjuk az Apple személyi asszisztensét, a bájos hangú Sirit.

Sajnos, csak nyolc országban (Ausztrália, Kanada, Franciaország, Németország, Japán, Spanyolország, Anglia, USA) tud megszólalni virtuális segítőnk és csupán öt nyelven – angolul, németül, franciául, japánul és spanyolul értethetjük meg magunkat vele.

A világ többi részének meg kell elégednie a képernyőn történő kereséssel.

Az Apple TV egyébként az eredeti iPhone-nal majdnem egyidős, 2007 januárjában látta meg a napvilágot, a legutolsó frissítés pedig 2013-ban történt meg.

Azóta a konkurencia sem tétlenkedett, a Rokunak, az Amazon Fire TV-nek csupán néhány szolgáltatás terén sikerült megelőznie az Apple TV-t, bár vannak még bőven a piacon akik érdekesebb és egyedibb funkciókkal szép lassan vonják el a felhasználókat.

Nektek tetszik az új Apple TV?

Forrás: maclife

Címkék:  • Lőrinczi Róbert

    Jó lett az Appletv, de ismét az a bosszantó, hogy Magyarországon ugyanannyit – ha nem többet – fizetünk érte, szolgáltatásaiban pedig csak egy lebutított eszköszt kapunk.

    • Aylarth

      Az Apple nyilvántartásában a magyar nyelv csak egy Tier3-as nyelv, a Tier1 es Tier2 értelemszerűen megelőz minket. A fordítócsapat nem kimondottan jó, legalábbis a többi nyelvhez képest, és a Corkban levő magyar lokalizációs csapat is az europai központban… nos, létszám tekintetében nem áll a helyzet magaslatán, noha tudásban, munkájukban általában magasan verik a többi nyelvhez tartozó kollégáikat. Mindazonáltal, nem ők mondják meg Cupertinonak, hogy mi milyen legyen, szóval törődj bele: Magyarország nem azért szerepel a támogatott országok és lokalizált nyelvek listájára, mert bárkinek is számít, hogy mi mit gondolunk, hanem azért, hogy az Apple PR-jában jobban mutasson, hogy még minket is supportolnak. Amennyi ember használja az Apple termékeket ebben az országban… abból a bevételből nem futja még a magyar alkalmazottak bérezésére sem, elhiheted. Szóval ezért olyan a magyar nyelvi támogatás, amilyen.

Vissza a tetejére ↑