Hírek

Dátum: 2015-09-18 | írta: FluffyUnicorn

0

iPad 4 mini összehasonlítás és unboxing [VIDEÓ]

iCentre

Meglepő módon az iPad 4 mini nem kapott különösebb hangsúlyt a hivatalos bejelentésben, de az ettől függetlenül egy remek gép, olyan fejlesztésekkel a kulcsfontosságú elemek körül, amik magasan az elődei felé helyezik.

A legfontosabb dolog amit erről az iPadről tudni kell, az az, hogy ez a termékük is követi az eddig megszokott trendeket:

vékonyabb, könnyebb, gyorsabb.

Viszont vannak olyan teljesítménybeli különbségek is, amik észrevehetőek és ezért szót is kell ejtenünk róla.

A belső specifikációkról annyit kell tudni, hogy az Apple kicserélte az eddigi A7-es processzort az A8-asra, és egy M8-as alprocesszorra, valamint az eddigi 1 GB RAM-ot is megduplázták, így immáron 2 GB van benne.

Emellett a hátsó kamerát 8 megapixelesre fejlesztették az eddigi 5 MP-hez képest, de az elülső kamera nem változott. A már jól ismert Touch ID természetesen továbbra is megvan.

Konkrét statisztikákkal és specifikációkkal egyelőre nem tudjuk fárasztani az olvasóinkat, de az iPad 4 gyorsabb lett az elődjéhez képest. Meglepő módon nem is a jobb processzor miatt lehet a különbséget észrevenni, hanem az iOS 9 és az új szoftverfejlesztések tesznek hozzá az élményhez sokat.

Ha számodra a teljesítmény és az iOS 9 legteljesebb kihasználása a fontos, az iPad mini 4 az egyik legjobb választás. A szoftverek észrevehetően simábban futnak, teljeskörűen kihasználható a Split View mód, amit például az iPad mini 3 nem tud. (vagyis csak az iPad Air 2 tud – a szerk.)

ipad-mini-4-main

Szoftveres és teljesítménybeli különbségeken kívül a hardveres finomítások is történtek. Először is, az iPad mini 4 18%-kal vékonyabb az iPad 3-hoz képest, és 300 grammal könnyebb is. Ezen kívül az eszköz valamennyivel magasabb az előzőhöz képest, és ezek a változások miatt a régi tokok már nem fognak passzolni az új készülékhez. Ráadásul egyelőre még nagyon limitált a választék.

A mikrofont a hátoldalon kissé áthelyezték, és megtalálható egy másodlagos mikrofon is a hangerő-beállítók mellett. Ahogy már talán észrevettétek, az Apple ennél az eszköznél kihagyta a némító gombot, és a hangerő gomboknak egy letisztultabb felületet biztosított. Ezeken kívül a hangszórók elhelyezkedését és a kinézetét is kicsit megváltoztatták.

A 7,9 inches kijelző méretben nem hoz változást, de a kép mégis sokkal szebb lett. A kijelző tökéletesen laminált és egy anti-fényvisszaverő réteggel is rendelkezik, valamint eltűnt az a vékony kis légréteg, ami eddig elválasztotta a kijelző panelt és a védőréteget. A színek gyönyörűek, a kontraszt élesebb, és az UI is közelebb van az ujjaidhoz. A különbség főleg akkor észrevehető, amikor a két iPad egymás mellett van.

Mit is írhatunk az összegzéshez?

Nyilvánvalóan az iPad mini 4 a legjobb iPad mini amit valaha készítettek. 😀

A nyilvánvalótól eltekintve rengeteg olyan apróság van ami sokat hozzáad a pozitív tapasztalathoz. Még az, hogy vékonyabb, könnyebb és gyorsabb se jelent olyan sokat, mint az új kijelző, és az apró dizájnbeli változások.

Megéri lecserélni az előző generációt? Nem valószínű, de lassan ideje az iPad mini 3 elődjeit leváltani. A 16 gigás model $400-nál kezdődik, akinek ez nem elég, az $100-ral drágabban hozzájuthat a 64 gigás modelhez.

 

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑