Hírek

Dátum: 2015-09-30 | írta: Tocso

0

Mennyibe kerül egy iPhone 6s vagy egy 6s Plus?

iCentre

A IHS Technology nevű piackutatócég utánajárt, vajon mennyi is lehet az új iPhone-ok előállítási költsége. A végkifejlet nem kifejezetten meglepő, bár a cég vezetője Tim Cook mindent tagad, spekulációnak nevezi az eredményt.

Az összegzés alapján a legdrágább alkatrész a 3D Touch modul, mely $52,5, majd az A9-es chip következik, ami $22-t kóstál. Az immáron 2GB RAM kb. $17-ba, míg a hálózatokért felelős baseband chip $13-ba kerül. Érdekesség, hogy az elő- és hátlapi kameraegység összesen $22,5-ba kerül, hisz bár immáron a 4K-felvételt is belezsúfolták a pici elembe, mégse mondhatni drága alkatrésznek.

iFixit-iPhone-6s-teardown-image-004-Battery Kutatásaik alapján míg a 16GB-os tárhely $5,5-ba, addig a Wi-Fi chip és az akkumulátor $6 és $4,5-ba kerülnek. Az NFC-chip, a gyorsulásmérő és a giroszkóp, a barométer- és iránytű-chip együtt $18, míg az alaplap és a szerelés egyben $46,5.

iPhone-6s-iFixit-image-009
Ha mindezt összeadjuk, az iPhone 6s esetében a végösszeg $211,5, mely kb. 60 ezer forintnak felel meg… Az iPhone 6s Plus-nál ez kicsit módosul, így $236 azaz kb. 66 ezer forint jön ki.

Persze jogos a kérdés, hogy akkor mégis miért árulja ennyiért az Apple az iPhone-okat.

A válasz valahol félúton lesz a között, hogy a befektetőknek jó negyedévet kell mutatni évről-évre, illetve a fejlesztések is hatalmas összegeket emészthetnek fel. Vegyük csak alapul a 3D Touch-ot, mely a legdrágább alkatrész, nem kevés összeget fektethetett bele a cég, mire miniatürizálni tudták a készülékbe.

Forrásappleinsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑