Apple TV apple

Dátum: 2015-10-01 | írta: FluffyUnicorn

0

Az iFixit kihúzta a gyufát az Apple-nél

iCentre

Mióta a negyedik generációs Apple TV-t bejelentették szeptember 9-én, az Apple folyamatosan különböző fejlesztői eszközökkel támogatja a programozókat.

Az Apple Dev Kittel, amit elsőként tettek elérhetővé, különböző app-okat lehet készíteni, és a fejlődését az Apple különös figyelemmel kíséri. Így volt ez akkor is, amikor az ismert “szétszedős” blog, az iFixit szétszedett egy Apple TV egységet, amit a fejlesztőknek szántak, és kicsit belenéztek a felépítésébe.

Az iFixit blogján az egyik post arról árulkodik, hogy az Apple TV szétszedése sérti az Apple felhasználási feltételeit. Ezt követően az iFixit fejlesztői fiókját lezárták, valamint a készített appjukat eltávolították az Apple Store-ból.

Az iFixit Apple TV egységét egyenesen az almás cégtől küldték, pontosan ugyanazokkal a korlátozásokkal, amivel a többi fejlesztőkhöz is eljuttatták, azonban az iFixit figyelmen hagyta ezeket.

“Mérlegeltük a veszélyeket, megvontuk a vállunkat, aztán szétszedtük az Apple TV-t.” Olvasható a blogon. “Pár nappal később, kaptunk egy email-t az Apple-től, amiben jelezték felénk, hogy megsértettük a felhasználási feltételeiket, és a fejlesztői fiókunkat letiltották. Szerencsétlenségünkre az iFixit app ugyanehhez a fiókhoz volt kötve, úgyhogy az Apple azt is leszedte. Azzal indokolták, hogy olyan akciókat csináltunk, ami alááshatja az App Store teljesítményét vagy célját, a B2B Programnak vagy a Programnak. Láss és tanulj…”

Az iFixit app eltűnésével a blog ezentúl inkább arra fog koncentrálni, hogy mobilbaráttá tegyék a weboldalukat, és nincsenek olyan terveik, hogy újraírják a programot. A döntésük, hogy az iFixit mobil oldalra fókuszáljanak még az app elkezdése előtt megtörtént, úgyhogy mindez nem volt egy hatalmas veszteség számukra.

Az oldal szerint az app egyébként is bugos volt és nehezen használható.

Mióta kijött a TV Developer Kit, több fejlesztő is osztott már meg fotókat, kicsomagolásos videókat és különböző adatokat az eszközről. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a cupertinói cég megkereste-e ezeket az oldalakat.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑