Hírek

Dátum: 2015-10-12 | írta: FluffyUnicorn

0

Napelemes töltő, ráadásul még működik is?

iCentre

Ha valamikor is eszedbe jutott már az iPhone, iPad vagy más Apple termékedet napelemről tölteni, valószínűleg elég gyorsan rájöhettél, hogy milyen kilátástalan ez a feladat. Még akkor is, ha erős napfény éri a telepeket, akkor sem lehet megbízhatóan tölteni.

A legtöbb USB töltős eszköz minimum 5 watt folyamatos energiaáramlásnál veszi egyáltalán észre a csatlakoztatott töltőt. Aztán jön egy felhő, vagy a nap kissé elmozdul, és a napelem már nem is működik.

Egy aksi hozzáadásával sokat segíthetünk a helyzeten, különösen, ha az akkumulátor elég nagy ahhoz, hogy önmagától, a nap segítsége nélkül is képes legyen tölteni az eszközt. De a legtöbb napelem/aksi kombó két kategóriába esik – vagy kezelhetetlen a mérete miatt, vagy a napelem túl kicsi ahhoz, hogy értelme lenne használni, a munka nagy része úgyis az akkumulátorra hárul.

A Solar Tab egy kissé megkavarja az állóvizet. Egy relatíve nagy 5.5 wattos napelem panel van beépítve egy 13.000 milliamperes akkumulátor foglalatba. Az egészet úgy lehet a legkönnyebben elképzelni, mint az eredeti iPadet, egy szép bőrtokkal, és egy hatalmas napelem panellal a képernyő helyett.

Ez körülbelül a legjobb méret több okból is. A vékonysága miatt belefér a legtöbb táskába, valamint folyamatosan képes energiát szolgáltatni, elég pár óra az ablakban.

A napelemes töltő egy prémium termék az Apple által inspirált 4 LED-es aksi jelzővel, és egy napelem töltöttség jelzővel. Egy teljesen lemerült iPhone-t kétszer, egy iPadet pedig egyszer tud feltölteni.

napelemes-tolto-apple-adatok

A méret legnagyobb előnye az, hogy közvetlen napfényben képes egy iPhone-t vagy iPadet magától is tölteni, de a “monster” 13.000 milliamperes aksi elég energiát tud tárolni, hogy erre csak a legritkább esetben van szükség. Két külön USB port is van a telepen, ami elég energiát tud kiadni. Ha ennél többre lenne szükségünk, manuálisan csatlakoztatható egy Micro USB.

Ezen kívül egy USBA-USBC kábel segítségével elegendő energiát tud kiadni, hogy egy új Macbookot vagy Chrome Pixelt, nagyjából az aksi idejük duplájáig működtetni tudjon. Ha a MacBook alvó állapotban van, akár még tölteni is tudja. Valószínűleg az újabb verziókkal gyorsabb töltést is el lehet végezni, mert a mostani 2.4 amper kissé lassúnak tetszhet.

Az Amazonon körülbelül 100 $ körül lehet beszerezni a SolarTabot.

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑