Hírek apple a9

Dátum: 2015-10-14 | írta: @dmin

0

Az Apple szabadalmi pert bukott, 862 millió zöldhasút penget

iCentre

A madisoni, Wisconsin állam bírósága  bűnösnek találta az Apple-t az University of Wisconsin által birtokolt egyes technológiák engedély nélküli használatában.

A Reuters jelentés szerint az Apple által használt chip technológia tulajdonosa az egyetem, amelynek saját fejlesztésű A7, A8 és A8X processzorai megtalálhatóak az iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, és több iPad változatokban.

A Wisconsin Alumni Research Foundation eredetileg 2014 januárjában perelte be az Apple-t ebben a kérdésben , mondván, hogy az Apple megsértette az 1998-as szabadalmát, amely chip hatékonyságát hivatott javítani.

Az Apple azzal érvelt, hogy nem sértette meg a szabadalmat és azt is, hogy a szabadalom érvénytelen volt a gyártás kezdetekor.

Arra kérte az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalát, hogy vizsgálja felül a szabadalom érvényességét, azonban ezt a kérelmét elutasították.

Most az Apple a bíróság döntésének megfelelően köteles akár 862 millió dolláros kártérítést fizetni.

A tárgyalás három szakaszból állt:  a felelősség megállapítás, a kár mértékének meghatározása, illetve a szándékosság, hogy az Apple szándékosan sértette meg a szabadalmat.

Amennyiben kiderül a szándékosság, az Apple által fizetendő kártérítés tovább nőhet.

A Wisconsin Alumni Research Foundation nem éri be ennyivel, az alapítvány a múlt hónapban indított egy második pert az Apple ellen, azzal érvelve, hogy az A9-es A9X chipek, amelyek az iPhone 6s, 6s Plus és iPad Pro belsejében találhatóak ugyanazt a szabadalmat sértik.

WARF beperelte az Intelt 2008-ban hasonló okokból, bár az ügy peren kívüli megállapodással végződött a tárgyalás előtti napon.

Forrás9to5Mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑