Alkalmazás

Dátum: 2015-10-16 | írta: FluffyUnicorn

0

Downwell: A Lovecraft-féle retro-horror akciójáték [VIDEÓ]


iCentre

Az elmúlt időben a retro 2D-akciójátékok újra népszerűek lettek, különösen tableteken és a konzolokon. Ebből a tortából próbál egy szeletet kihasítani a Downwell, egy lovecrafti mitológia által megihletett downscroller-akciójáték. A játék elérhető iOS-en és PC-n.

Lovecraft sztorijai gyakran szólnak arról, hogy egy kalandor különleges helyeken köt ki, például valami rejtélyes barlangban, egy vízalatti városban vagy egy elátkozott faluban. Ezek a helyek kivétel nélkül sötét szörnyekkel és elmondhatatlan félelmekkel vannak tömve, a történet hőse mégis eltökéltségből vagy kíváncsiságból tovább és tovább jut még elátkozottabb és félelmetesebb helyszínekre, amíg be nem teljesedik az elkerülhetetlen végzete. A Downwell is ezt a sémát követi, csak feldobta egy nagyszerű minimalisztikus dizájnnal és zenével, valamint egy pár ikonikus csizmaágyúval.

A játék, mint ahogy a neve is sugallja, arról szól, hogy egy kútban haladunk lefelé. Nem lehet tudni, hogy miért, de a játék apró főszereplője egyre lejjebb és lejjebb jut egy titokzatos, sötét és mély kútban, és a mi dolgunk lesz, hogy ne érje idő előtt erőszakos halál. Mert veszély mindenhonnan leselkedik – a játék milliónyi szörnyet sorakoztat fel ellenünk. Van, akit a csizmaágyúnkkal kell elintézni, van, akit a Super Mario-ból jól ismert ráugrásos módszerrel lehet az utunkból eltakarítani. Ahogy egyre lejjebb zuhanunk karakterünk erősödik, az ellenfelek pedig egyre nagyobb számban és variációban jelennek meg. Ráadásul a pálya is egyre nehezebb lesz, csapdák, hegyes tüskék, összeomló kövek próbálják hátráltatni aprócska főszereplőnket.

downwell-ios-a downwell-ios-b

Szerencsére nem vagyunk teljesen elveszettek, a játék folyamatosan power-upokat, gemeket, apró segítségeket nyújt (még mindig nem értem, mit keres 50 méterrel a föld alatt, egy rejtett barlangban egy árus, aki hülye mosollyal az arcán szabadít meg az ékköveinktől pár rizsszemért vagy sushiért cserébe), ráadásul a fegyverünk is egyre erősebb lesz, az alap gépfegyverüzemmódból tripla lövésre, később lézerre is fejleszthetjük.

A játék fő célja a túlélés, ami meglepően nehéz feladat, az életerőpontjaink visszaszerzése korántsem triviális, ráadásul rengeteg lovecrafti horror tör az életünkre, mint például repülő szemgolyók, lebegő medúzaszerű kreatúrák, testetlen koponyák, varangyok, kígyók stb., a lista hosszan folytatódik. Az ellenfelek mellett a pálya is folyamatosan változik, az egyszerű kőkútból hamarosan egy gótikus barlangban találjuk magunkat, majd végül mindent ellep a víz, ugyancsak megnehezítve a dolgunkat. Elvileg le lehet érni a kút aljára, de nagyon ügyesnek és kitartónak kell lenni hozzá.

A játék 3€-ért elérhető az App Store-ban és a Streamen – érdemes ránézni, hiszen kiváló értékeléseket kapott a legtöbb fórumon.

Downwell

Downwell

Fejlesztő: Devolver Digital

Ár: 1090 HUF
Méret: 78.39 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

 

Forrás: TheVerge

Címkék:Vissza a tetejére ↑