Hírek

Dátum: 2015-10-19 | írta: FluffyUnicorn

1

Csalódás az új iMac?

iCentre

Az Apple bemutatta az új 4K iMacet, ami sok fan szívét dobogtatta meg, de legalább ennyien is csalódtak – egész egyszerűen nem azt az erőművet fogjuk kapni, amire számítottunk.

Elég figyelmen kívül hagyni a gyönyörű dizájnt, és rengeteg olyan dolgot veszünk észre, amik finoman szólva sem pozitívak, különösen, hogy egy félmillió forintos gépről beszélünk.

Killian Bell (a Cult of Android írója) is egészen beizgult az Ultra HD kijelző láttán, de gyorsan meggondolta magát, amikor megnézte az árcédulát és a specifikációkat.

“Eléggé úgy érzem, hogy akárki is vesz magának egy 4K iMacet, valószínűleg teljesen bolond, és különösen csalódtam az Apple-ben, hogy piacra dobnak egy gépet, ennyi hátránnyal, és ilyen árak mellett.”

Az új Apple gép talán legnagyobb hátránya, hogy egy 5400-as rpm-es merevlemezt sztenderdnek állítanak be, és képesek elkérni érte $1500-t. Nyilván az 1 terrás háttértár nem hangzik rosszul, de ez a minimum elvárás egy ilyen drága masinánál.

“Ahhoz, hogy SSD is legyen a gépünkbe, mindössze 256 gigáért több mint $200-t, az 512-eshez pedig plusz 500 dollárt kérnek el. Egy ilyen masinába a minimum lenne az 512-es SSD. Persze, elérhető a hibrid Fusion Drive is, de minek, ha az SSD részét annak is csökkentették 256-ról 128 GB-ra – teljes lehúzás.”

Ezenkívül megemlítette még a grafika problémáit.

“Ugyan az Intel sokat fejlődött az elmúlt időben, messze van még attól, hogy egy ilyen gépre maximális teljesítményt hozzon. Elfelejthetjük azt, hogy a vadonatúj játékokat legjobb grafikán játsszuk, nem beszélve arról, hogy nincs is lehetőség dedikált grafikus kártyát építeni a gépünkbe, mert az Apple nem támogatja ezt a lehetőséget. Tisztában vagyok azzal, hogy az új iMac egy gyönyörű gép, ráadásul Apple termék, ami garancia a minőségre, de gondoljunk bele abba, hogy 1500 dollárból egy olyan hihetetlenül erős gépet tudnék összerakni, baromi erős processzorral, akár dupla grafikus kártyával, ami állva hagyja az új iMac-et. Lehet, hogy nem lesz olyan gyönyörű, de bármilyen másik téren messze leelőzi.”

Ti mit gondoltok? Megéri beruházni egy új iMac-re, vagy jobban megéri összerakni egy saját gépet?

Forrás: CultofMac  • Tomek

    A Fusion Drive esetében az ssd-t inkább 128gb-ról 24gb-ra..

Vissza a tetejére ↑