Jailbreak

Dátum: 2015-10-20 | írta: Tocso

3

A jailbreak lassítja a telefonom?

iCentre

Talán már kevesebben emlékeznek a Redsnow-s, Sn0wbreeze-es időkre, mikor még egy kicsit bonyolultabb volt a jailbreak és kis bátorság kellet, hogy nekiálljon az ember.

A mai egy gombos jailbreakek már semmiféle fejtörést nem igényelnek, csak pár apró előkészületet, mint például a biztonsági mentés készítése. Ha ez megvan, már zöld utat kap a testre szabhatóság, aminek csak ízlésünk szabhat határt. Gondoljunk bele, milyen jó, mikor már szabadon szerkeszthetjük milyen kapcsolók kerüljenek a vezérlő központba, vagy csak egyszerű Facebook ChatHead-et szeretnénk iPhone-unkra is. Egy idő után viszont felmerül a kérdés, hogy vajon ezek az új funkciók és lehetőségek, melyek nem voltak gyárilag beletervezve a szoftverbe, nem válnak-e energiazabálóvá. Az iAppleBytes csapata ennek a kérdésnek nézett utána.

Egyéni tapasztalatom szerint a Cydia gyorsasága csak a készülék korától függ. Míg az iPhone 3GS-emen egy örökkévalóságnak tűnik egy-egy tweak telepítése, addig iPhone 6-on szinte azonnal végigszalad a telepítés és az adatok újratöltése.

A videón két iPhone 5 látható 9.0.2-es szoftverrel. Mindkettő egy frissen restore-olt, azonos beállításokkal rendelkező iPhone, csak annyi a különbség, hogy a jobb oldalon látható fel lett törve a legfrissebb Pangu-val, illetve telepítve lett három általánosan használt tweak. A videó tanulsága szerint a bootolása sokkal gyorsabb a “szűz” készüléknek, de ez csak az eltérő boot-rendszer miatt lehet, mivel a jailbreakelt készülékeken egy kicsivel más kód tölt be. Viszont a továbbiakban már az látszik, hogy számottevő különbség nincs a két telefon közt.

Sokan jogosan mondhatják, hogy igen, mivel csak pár kiegészítő lett telepítve a jailbreakelt eszközre, de általánosságban azt is elmondhatjuk, hogy amíg mértékletesen és nem ész nélkül telepíted a tweakeket, semmiféle problémával nem fogsz találkozni.

  ForrásRedmondPie

Címkék: • Elite Kommisar

  Tegye. Már az egyedi vezérlőközpont is megéri.. Mobil adatforgalom bekapcsolás 1 gombal.

  (Fake 3D Touch, Live Photos, iPad Pro féle splitscreen, stb..)

 • expa

  Fake 3D Touch, Live Photos, iPad Pro féle splitscreen, stb..

  Ezek nélkül lehet élni…

  • Elite Kommisar

   Én nem tudok. Valakinek úgy jó ahogy van nekem pl kell az az 5. ikon dockra valakinek nem. Nekem számít hogy mennyire átlátszó a dock valakinek nem.

   Ez ilyen.

Vissza a tetejére ↑