Hírek

Dátum: 2015-10-28 | írta: Tocso

0

Rekordszámok ismét – Itt a negyedéves Apple jelentés

iCentre

Nyilvánosságra hozta az Apple a negyedik negyedéves számait, mely június végétől szeptember végéig tart.

Csak folytatni tudjuk a hosszú éve tartó trendet, miszerint továbbra is szárnyal az Apple, nem tűrve ellentmondást a piac többi tagjától. Ezen időszakban a bevételük 51,5 milliárd dollár volt, melyből 11,1 milliárd a tiszta nyereség.

Ehhez szokás szerint legjobban az iPhone tett hozzá, mely a rekordnak számító 13 milliós nyitóhétvége után még 45,5 millióval járult hozzá az összeghez, mely végül

48,5 millió eladott iPhone-t jelent.

Az iPad eladások kicsit visszaestek, a tavalyi 12,3 millióból mára már “csak”  9,8 millió darab maradt, de ez továbbra is betudható annak, hogy míg telefont 1-2 évente cserélünk, addig a tabletet általában hosszabb időintervallumra veszünk, kb. 4-5 évre.

A Mac eladások pedig kis növekedést mutathatnak fel, ami a mai stagnáló asztali számítógép piacot nézve nagyon szép eredmény, a tavalyi 5,5 millió után idén 5,7 millió darabot sikerült eladni.

A számok nem hazudnak, viszont az eladásokat figyelembe véve a kínai piacra nyitás Cook egyik legjobb ötlete volt, mivel a növekedés jelentős része az ottani eladásokból ered.

Kíváncsian várjuk hogyan alakulnak a Q1-es számok, melyek a karácsonyi szezont öleli fel és ne feledjük, most került piacra az új Apple TV és az iPad Pro.

Forrás: Apple

Címkék:Vissza a tetejére ↑