Hírek

Dátum: 2015-11-03 | írta: Tocso

0

Egymillió dollárért törték fel az iOS-t

iCentre

Pár hónappal ezelőtt a Zerodium nevű biztonsági cég egymillió dolláros jutalmat ajánlott fel az aktuális legfrissebb szoftver feltöréséért, amit a mai napon el is vittek a szerencsés hackerek.

Ez nem is számítana túl érdekes hírnek, azonban a cég elég kemény kitételeket támasztott. A legnagyobb akadály a szűkös határidő volt, mivel alig több mint egy hónapjuk volt a hackereknek. Továbbá feltétel volt az is, hogy egy böngészőalapú hibának kellett lennie, és anélkül kellett létrejönnie a támadásnak, hogy a felhasználó ebből bármit is észrevenne.

Bár lehetetlennek hangzik, még az iOS is kijátszható hasonló feltételek mellett is, csak megfelelő motiváció szükséges, mely jelen esetben a pénz volt. 😀

A végső hajrára két csapat maradt, de csak az egyiknek sikerült teljes sikert aratnia, a másiknak csak részlegesen jött össze a dolog.

Magával a versennyel nem is lenne baj, viszont a Zerodium a hackelést lehetővé tevő sebezhetőséget nem osztja meg a világgal, sőt az Apple-lel sem – így valószínűleg eladja majd. Sajnos a vállalat olyat nevekkel áll kapcsolatban, mint a lehallgatási botrányról híres NSA vagy más titkosszolgálati csoportok, így jogos lehet az aggodalma az iOS-tulajoknak.

ForrásCultofMac

Címkék:Vissza a tetejére ↑