Hírek

Dátum: 2015-11-09 | írta: Tocso

0

Még mindig az iPad 2 a legtöbbet használt iPad

iCentre

Legnagyobb meglepetésre a 2011-ben kiadott iPad 2-es nyerte a Localytics nevű statisztikákat készítő szoftvervállalat októberi elemzését.

A tanulmányból is látszik, hogy bár nem sokkal, de az öregnek mondható második generációs iPadnek van a legnagyobb részesedése. Ez azért is meglepő, mert négy év ebben a technológia orientált iparágban rengeteg idő. Gondoljunk csak bele, az iPad 2 az első két magos iOS eszköz, ma már pedig piacon vannak a 8 magos telefonok is. Innen is látszik, hogy a számok csalókák lehetnek, mivel igaz, hogy mai szemmel már elég gyenge a hardvere, szoftveresen még támogatott eszköz, ami az Apple optimalizációját és a hardver-szoftver tökéletes harmóniáját mutatja.

 

14864-10741-iPad-Device-Share_1-l

A másik érdekesség, ami kiolvasható az infografikából, hogy egyértelműen a “nagyobb ugrásnak” számító iPadek vezetik a listát.

Az iPad mini ennek tökéletes példája, mivel bár nem kapott csúcs hardvert és retina kijelzőt, ez az első 7,9 inches iPad, amire már nagyon sok ember várt.

A harmadik ilyen pedig az Air, amivel véleményem szerint ismét ugrott egyet az Apple. Maga a dizájn és az új név elegendő volt ahhoz, hogy újabb vásárló tömegeket vonzzon és elfoglalja a megérdemelt harmadik helyét.

Az utolsó figyelemre méltó szempont pedig az ár-érték arány, ami jól megfigyelhető a listában. Jelenleg az iPad 2 a legolcsóbb még forgalomban kapható iPad, majd őt követi a Mini. Az ár ellenére mégis egy jó tabletet kapunk, melyhez, ha nem érkezne több szoftverfrissítés, akkor is még jó ideig otthonunk egyik legfontosabb kényelmi eszköze lesz.

ForrásAppleInsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑