Hírek

Dátum: 2015-11-13 | írta: Tocso

0

A Disney $10-os chipje a jövő ?

iCentre

A cím meglepő lehet, hisz ezt a céget inkább filmóriásként ismerjük és senki nem gondolta, hogy ilyen fejlesztésbe fogtak.

A Disney Research és a Carnegie Mellon Egyetem együttműködésében készült az a chip, mely lehetővé teszi, hogy egy okosóra felismerje, éppen mihez nyúltunk hozzá. A rendszer nem egy kamerán át figyel és ismeri fel a dolgokat, hanem az EMSense nevű új rendszeren alapul, melyet röviden így magyaráztak:

Minden hétköznapi tárgy bocsájt ki bizonyos szintű elektromágneses sugárzást működés közben. Ezt a sugárzást érzékeli a chip, mikor megfogunk valamit és állapítja meg, mi az.

A hétköznapokban is rengeteg hasznát lehet venni a fejlesztésnek, teljesen rutinfeladat lehet ezután, hogy az óra viselőjét figyelmezteti pl. a tejvásárlásra, de rengeteg hasonló példát láthattok még az alábbi videóban.

A fejlesztők még kihangsúlyozták, hogy igencsak kezdetleges, de van potenciál a fejlesztésben. Bár, ha felkarolja őket az Apple vagy egy Android Wear készítő cég, a következő években már az órák alapfelszereltségéhez tartozhat.

 

ForrásRedmondPie

Címkék:Vissza a tetejére ↑