Hírek

Dátum: 2015-11-16 | írta: Tocso

0

Az Apple nem akarja keverni az iPad és a MacBook vonalat

iCentre

Régóta szólnak a pletykák arról, hogy az Apple előbb-utóbb szeretne egy keresztplatformot a kettő között, de ezt Tim Cook egy vasárnap esti interjúban tagadta.

Ahogy azt Tim Cook az independent.ie-nak adott interjújában elmondta, a legjobb élményre törekednek mind az iPad, mind a MacBook fronton és nem akarnak eltérni ettől a stratégiától.

Tapasztalataink szerint az emberek nem keresnek iPad és Mac hibridet, valamint azért, mert amit csinálunk azt a legjobban akarjuk csinálni, a legjobb vásárlói élményt szeretnénk. A legjobb tabletet szeretnénk csinálni a világon és a legjobb Maceet. A kettő együtt nem érné meg, mivel kompromisszumot kellene kötni.

Cook a múlt héten azt mondta, hogy a 12,9 colos iPad Pro sikeres helyettesítője lehet a laptopoknak vagy az asztali PC-knek. Elmondása szerint sok eszközt kiválthat az iPad Pro, kivéve a telefonunkat.

Az egész pletyka onnan indult, hogy a PC-k ellen készült Pro iOS-t futtat nem pedig egy OS X alapú rendszert – ezen mondjuk semmi meglepő nincsen. Abban sincs, hogy a nagyobbik iPadbe tervezett A9X-es chip már elég erős ahhoz, hogy a közeljövőben egy ARM alapú (“A” szériás iOS chip) Mac érkezzen, szemben a mostani Inteles processzorokkal. A pletyka mégis elindult és már senki nem tehet semmit. 😀

Cook elmondása szerint bár soha nem volt ilyen közel az “A” szériás chip az X86-os processzorokhoz, az Apple továbbra is azt teszi, amiben jó – követi az emberek elvárásait. Ez jelen esetben az iOS és az OSX közti zavartalan szinkron, ezért is fejlesztették a Handoff szolgáltatásukat. Bár nem utasította el nyíltan az A szériás Maceket, az interjúból kitűnt, hogy az Apple nem tervezi azok bevezetését a közeljövőben.

ForrásAppleInsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑